پشتیبانی کمپ ترک اعتیاد احیاء تازه
پاسخگوی همه سوالات شما عزیزان هستیم.

09358666564 09122687608

نیکوتین در آزمایش خون | پاسخ به 10 سوال متداول شما

folder_openترک اعتیاد, مقالات
comment1 دیدگاه

تاریخ بروز رسانی : 1402/05/24 – توسط : MHA007

نیکوتین در خون
نیکوتین در خون

نیکوتین در آزمایش خون

در این مقاله قصد داریم به برسی نیکوتین در آزمایش خون بپردازیم

آزمایش نیکوتین به چه صورت انجام می شود

آزمایشگاه چگونه متوجه وجود نیکوتین در بدن می شود

مدت زمان ماندگاری نیکوتین در آزمایش خون

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نیکوتین تاریخچه ، مضرات ، عوارض ، کشت و روش به دست اوردن نیکوتین  گیاه نیکوتین و ترک نیکوتین بر روی لینک کلیک کنید . 

نیکوتین ماده اعتیاد آوری است که در سیگار ، تنباکو ، سیگار الکترونیکی وجود دارد که بدن یک فرد سیگاری معمولا تا 90 درصد نیکوتین را جذب می کند .

نیکتین بعد از وارد شدن به بدن انسان به 20 نوع ماده گوناگون تقسیم میشود که نام آنها cotinine و nornicotine و، anabasine می باشد . این ماده در آخر از طریق مدفوع و ادرار از بدن فرد مصرف کننده دفع خواهد شد .

بعد از مصرف انواع مختلف تنباکو و سیگار ماده نیکوتین در بدن می ماند که با گرفتن آزمایش های پزشکی قادر به تشخیص ماده نیکوتین در ادرار ، مو ، ناخن ، می باشیم .

دانشمندان پی بردند که بعد از گذشت 2 ساعت ، نیمی از نیکوتین از بدن فرد مصرف کننده خارج میشود . به این معنی است که نیکوتین به سرعت از بدن خارج میشود ، برای همین است که فردی که اعتیاد به سیگار دارد ، بعد از گذشت چند ساعت دوباره نیاز به مصرف این ماده پیدا میکند .

به گفته اعضای متخصص انجمن شیمی بالینی در آمریکا ، دو هفته طول خواهد کشید تا فردی که سیگار کشیده است به حالت اول خود برگردد و این موضوع تا چند هفته بعد از مصرف نیز طول خواهد کشید . آنان میگویند که این موضوع در مو بسیار بیشتر است ، البته فردی که دائم نیکوتین مصرف می کند ، به مراتب اوضاعش با بقیه افراد فرد خواهد داشت .

خوردن آب زیاد ، شستشوی کلیه و کبد ، عرق کردن زیاد با ورزش کردن ، خوردن آنتی اکسیدان میتواند سرعت خارج شدن نیکوتین از بدن فرد را بالا تر ببرد . این موارد با گذشت 10 روز که نیکوتین مصرف نکنید ، جواب آزمایش خون به کل متفاوت خواهد بود.

نیکوتین چیست
نیکوتین در خون

میزان زمانی که نیکوتین در بدن می ماند چقدر است ؟

زمانی که نیکوتین در بدن می‌ماند به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله میزان مصرف نیکوتین، روش مصرف، متابولیسم فردی و سلامت کلی بدن. با این حال، میانگین زمان نیکوتین در بدن برای یک فرد سالم و بدون سابقه سیگاری حدود 2-3 روز است. اما برای فردی که سیگار می‌کند، میزان زمانی که نیکوتین در بدنش می‌ماند بیشتر است و ممکن است تا 20 روز یا بیشتر هم باشد. همچنین باید به این نکته توجه داشت که متابولیت‌های نیکوتین همچنان در بدن می‌مانند و ممکن است مدت زمان آن‌ها در بدن بیشتر از نیکوتین باشد.

چقدر زمان لازم است تا اثرات نیکوتین مشاهده شوند؟

اثر نیکوتین در بدن به سرعت رخ می‌دهد. زمانی که سیگاری دود می‌کند، این ترکیب به سرعت وارد جریان خون می‌شود و در طی ۲۰ ثانیه به مغز منتقل می‌شود. نیکوتین به عنوان یک محرک عمل می‌کند، اما علاوه بر این، افراد سیگاری اغلب تجربه‌های مختلفی از احساسات متناقض نظیر آرامش را تجربه می‌کنند. این امر به واقعیت پیوسته است، حتی اگر واقعیتاً نیکوتین باعث افزایش فعالیت سیستم عصبی مرکزی گردد.

سه فاکتور مهم در مدت زمان بافی ماندن نیکوتین بر روی فرد :

  1. تعداد سال هایی که فرد اعتیاد به سیگار و تنباکو داشته است .
  2. گونه تست نیکوتینی که استفاده می شود.
  3. میزان مصرف استفاده از تنباکو و کشیدن سیگار

آیا نیکوتین در آزمایش خون نشان داده می شود ؟

بله، نیکوتین در آزمایش خون قابل شناسایی است. آزمایش خون می‌تواند سطح نیکوتین و متابولیت‌های آن را در بدن اندازه‌گیری کند. این آزمایش به طور معمول برای تشخیص و ارزیابی سطح نیکوتین و تعیین میزان اعتیاد به سیگار استفاده می‌شود. همچنین، آزمایش خون ممکن است در برخی موارد برای تشخیص انواع بیماری‌های قلبی و عروقی مانند آترواسکلروز و همچنین برخی انواع سرطان‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

آیا نیکوتین در آزمایش خون نشان داده می شود ؟
آیا نیکوتین در آزمایش خون نشان داده می شود ؟

مدت زمان تأثیرات نیکوتین چقدر است؟

نیمه‌عمر نیکوتین حدود دو ساعت است. این به معنای زمانی است که نیمی از مقدار نیکوتین در بدن دفع می‌شود. وقتی نیکوتین از طریق سیگار یا دیگر محصولات تنباکو مصرف می‌شود، اصلی‌ترین مسیر جذب از طریق ریه‌ها است. در موارد کمتر، نیکوتین از طریق غشاهای مخاطی دهان و گلو هم جذب می‌شود.

در صورت استفاده از تنباکو، آدامس نیکوتینی، قرص‌های پاستیل یا چسب، این ترکیب ممکن است از طریق دستگاه گوارش یا پوست نیز جذب شود. همچنین، نیکوتین در کبد، ریه‌ها و کلیه‌ها متابولیزه می‌شود و از طریق ادرار و مدفوع از بدن دفع می‌شود.

در چکاپ ریه، مجموعه‌ای از آزمایشات انجام می‌شود تا عملکرد ریه‌ها مورد بررسی قرار گیرد. این آزمایشات اندازه‌گیری سرعت جریان هوا و توانایی ریه در حفظ اکسیژن مورد نیاز بدن را در خود دارند. توصیه می‌شود با مطالعه مباحث مربوط به چکاپ ریه، به بهبود و حفظ سلامتی ریه‌های خود کمک کنید.

مهم است به یاد داشت که بدن نیکوتین را توسط آنزیم‌های کبدی به متابولیت‌هایی تجزیه می‌کند که کوتینین نیز جزو آنهاست. به همین دلیل، آزمایش‌های معمولاً به دنبال کوتینین هستند، نه خود نیکوتین.

روش های خارج شدن نیکوتین از بدن :

  1. نیکوتین در قسمتی از شش ها متابولیزه شده و به ماده کوتینین و اکسید نیکوتین تبدیل می شود.
  2. کوتینین و بقیه موادی که از نیکوتین باقی میماند ، در کلیه ها تصفیه می شود از طریق ادرار دفع خواهد شد .
  3. بقیه ای از نیکوتین توسط آنزیم هایی که در کبد وجود دارد تجزیه میشود .

اگر نوع ادراری ، در تست برای مصرف نیکوتین باشد ، فرد باید 2 الی 4 روز مصرف نکرده باشد تا پاک باشد .برای سیگاری های سنگین که چندین سال اعتیاد شدید به مصرف سیگار دارند ، ممکن است تا بیشتر از یک هفته طول بکشد تا اثرات نیکوتین  از بدن فرد کمتر شود یا میزان آن غیر قابل تشخیص شود .

در صورت مصرف سیگار های منتول ، کوتینین بیشتری در بدن فرد باقی خواهد ماند . نیکوتین در خون به مدت چند روز پس از قرار گرفتن در معرض دود تنباکو و سیگار ، قابل شناسایی می باشد .

تست نیکوتین فولیکول مو برای تشخیص مصرف های بلند مدت استفاده می شود . معمولا این نوع تست ها به خاطر هزینه بالایی که دارند کمتر افرادی هستند که استفاده کنند . نیکوتین را میتوان ماه ها بعد از ترک سیگار ، تنباکوی موجود در قلیان و دخانیات در مو تشخیص داد .

نیکوتین در آزمایش خون
نیکوتین در آزمایش خون

پاسخ به 10 سوال متداول شما

  1. آیا نیکوتین در آزمایش خون قابل شناسایی است؟
    بله، نیکوتین در آزمایش خون قابل شناسایی است و سطح آن در بدن اندازه‌گیری می‌شود.
  2. آیا آزمایش خون می‌تواند سطح اعتیاد به سیگار را نشان دهد؟
    بله، آزمایش خون می‌تواند سطح اعتیاد به سیگار را نشان دهد و میزان مصرف نیکوتین را ارزیابی کند.
  3. چقدر طول می‌کشد تا نیکوتین از بدن خارج شود؟
    زمانی که نیکوتین در بدن می‌ماند به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله میزان مصرف نیکوتین، روش مصرف، متابولیسم فردی و سلامت کلی بدن. با این حال، میانگین زمان نیکوتین در بدن برای یک فرد سالم و بدون سابقه سیگاری حدود 2-3 روز است.
  4. آیا می‌توان با انجام آزمایش خون، استفاده اخیر از سیگار را شناسایی کرد؟
    بله، با انجام آزمایش خون می‌توان استفاده اخیر از سیگار را شناسایی کرد و سطح نیکوتین در بدن را اندازه‌گیری کرد.
  5. آیا می‌توان از طریق آزمایش خون، اثرات مصرف نیکوتین بر سلامت بررسی کرد؟
    بله، آزمایش خون می‌تواند اثرات مصرف نیکوتین بر سلامت را بررسی کند و به عنوان مثال میزان تأثیر آن بر روی قلب و عروق را اندازه‌گیری کند.
  6. آیا مصرف سیگار باعث تغییراتی در آزمایش خون می‌شود؟
    بله، مصرف سیگار می‌تواند تغییراتی در آزمایش خون ایجاد کند، از جمله افزایش سطح هموگلوبین A1c، کلسترول LDL و تری‌گلیسریدها.
  7. آیا نیکوتین می‌تواند باعث اختلال در آزمایش خون شود؟
    بله، نیکوتین می‌تواند باعث اختلال در آزمایش خون شود، از جمله افزایش سطح آمینوترانسفراز (AST) و آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، که نشان دهنده آسیب به کبد است.
  8. آیا برای انجام آزمایش خون باید از مصرف سیگار خودداری کرد؟
    بله، برای انجام آزمایش خون بهتر است از مصرف سیگار خودداری کنید تا نتایج آزمایش خون شما تحت تأثیر سیگار قرار نگیرند و دقت نتایج افزایش یابد.
  9. آیا می‌توان با انجام آزمایش خون، اثرات سیگار را در سیستم ادراری بررسی کرد؟
    بله، با انجام آزمایش خون می‌توان اثرات سیگار بر سیستم ادراری را بررسی کرد، از جمله میزان کراتینین و اوره در خون، که نشان دهنده عملکرد کلی کلیه ها است.
  10. آیا میزان نیکوتین در آزمایش خون می‌تواند نشان دهنده سطح سرطانزا بودن فرد باشد؟
    خیر، میزان نیکوتین در آزمایش خون نمی‌تواند نشان دهنده سطح سرطانزای فرد باشد. با این حال، مصرف سیگار می‌تواند باعث افزایش خطر ابتلا به برخی از سرطان ها شود، از جمله سرطان ریه

درباره کمپ ترک اعتیاد احیای تازه :

کمپ ترک اعتیاد احیای تازه با مجوز رسمی از وزارت بهداشت و درمان کشور ، به منظور ارائه خدمات و کمک به بیماران عزیز در منطقه تهران ، شهرری ، ورامین حاضر به خدمت گذاری به شما بیماران عزیز می باشد .

روش درمانی مؤسسه اعتیاد احیاء تازه یک برنامه مشارکتی بهبودی گروهی، از ناخوشی بیماری و عوارض روانی، معنوی، عاطفی و فکری آن، با استفاده از گروههای همتا، به کار گیری فلسفه 12 قدمی و بهره گیری از مکانیزم گروه شبه خانواده است که به بازسازی ساختار شخصیت کاذب فرد معتاد از طریق آموزش اصول و مهارت های زندگی فردی و اجتماعی می پردازد. این روش به عنوان الگویی بومی در طبقه بندی روش های درمانی غیر شیمیایی قرار دارد که به شکل پرهیز از مصرف هرگونه ماده مخدر صورت می گیرد.

دوستان عزیز ما در یک مقاله به صورت کامل درباره “ترک اعتیاد” پرداخته ایم که میتوانید آن را برسی نمایید.

رویکرد اصلی مرکز ترک اعتیاد احیای تازه بر مشارکت گروههای همتا و خودیار (افراد بهبودیافته) متمرکز است و خدمات آن توسط این افراد ارائه می شود. این مرکز با داشتن پزشک، روانشناس و مددیار و مددیار خانواده دوره دیده مورد تائید و ارائه خدمات تخصصی به بیماران، بصورت کاملا حرفه ای و با داشتن ساختار تعریف شده اقدام به درمان بیماران می نماید. مشاوران کلینیک کاملاً به کار خود تسلط داشته و با توجه به شرایط جسمانی و روانی هر فرد، برنامه درمان اختصاصی برای وی در نظر می گیرند.

راه های تماس با ما

دوستان عزیزی که تمایل به برقراری ارتباط با ما را دارند ، میتوانید از راه های زیر با ما در تماس باشید :

چت آنلاین
تماس با ما (ثبت نام در کمپ)
شبکه مجازی کمپ ترک اعتیاد احیاء تازه (اینستاگرام)

اگر ساکن شهر تهران، یا اطراف آن مثل (ورامین ، پاکدشت ، شهرری ، قرچک) می باشد و نیاز به ترک اعتیاد در کمپ ترک اعتیاد دارید ، با ما در تماس باشید تا مشاوران ما بهترین راه های ترک اعتیاد را در اختیار شما عزیزان بگذارند .

4/5 - (6 امتیاز)
مقاله قبلی
نیکوتین وینستون قرمز | درباره سیگار وینستون بیشتر بدانید
مقاله بعدی
آیا با مصرف تفریحی مواد ، کسی معتاد می شود؟
درباره کمپ ترک اعتیاد اختیاری و اجباری بیشتر بدانید
Tags: نیکتین, نیکوتین, نیکوتین چیست, نیکوتین در آزمایش خون

پست های مرتبط :

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.