پشتیبانی کمپ ترک اعتیاد احیاء تازه
پاسخگوی همه سوالات شما عزیزان هستیم.

09358666564 09122687608

سیگار و راه های ترک سیگار

folder_openترک اعتیاد, سیگار, مقالات
comment13 دیدگاه

تاریخ بروز رسانی : 1402/07/17 – توسط : MHA007

سیگار
سیگار

ترک سیگار

میتوان به جرعت گفت که آمار مصرف دخانیات از جمله سیگار به شدت در 10 سال اخیر بالا رفته است به طوری که هر 6 ثانیه یک نفر ، روزانه بیش از 15 هزار نفر و سالانه تقریبا  6 ملیون نفر  بر اثر مصرف سیگار و تنباکو جان خود از از دست میدهد و همینطوری که پیش میرود تا سال 2021 بیش از 10ملیون نفر در جهان جان با ارزش خود را از دست میدهند .

عوارض سیگار
عوارض سیگار کشیدن

تعداد افراد سیگاری را 1300000000 نفر تخمین زده می­شود که از این تعداد یک میلیارد نفر مرد و 300 میلیون نفر زن هستند.با روند فعلی تا سال ۲۰۲۵ به  (یک و هفت دهم) میلیارد نفر افزایش خواهد یافت. چهار پنجم این افراد که میتوان گفت نصف بیشتر این جمعیت را در بر دارد در کشورهایی با درآمد کم و متوسط هستند. در سراسر جهان روزانه بیش از 80 تا 100 هزار نفر شروع به مصرف سیگار میکنند که این آمار واقعا نگران کننده است .

نیکوتین و مصرف سیگار، شروعی برای گرایش به سمت مصرف دیگر مواد مخدر و روانگردان است که باید خانواده ها با آگاهی کامل از این موضوع و شناخت این نوع دخانیات ها راهی برای آموزش هرچه بهتر برای نوجوانان و جوانان خود پیدا بکنند تا از خطرات و پیامد های جبران ناپذیر در آینده جلو گیری کنند.

امروزه دخانیات های شیمایی مختلفی وارد بازار شدند که با زدن یک پک به آن ها تمام مواد سمی و سرطان زا و غیر ارگانیک وارد ریه فرد میشود و ریه را به کل متخل میسازد و تمام این موارد گفته به مرور زمان برای فرد اتفاق می افتد و چه خوب است که نگذاریم همان بار اول این مواد سمی وارد بدن ما شود .

پس از مصرف سیگار نیکوتین موجود توسط شش ها جذب شده و به جریان خون انتقال میابد و طی 10 ثانیه به مغز انسان نفوذ پیدا می کند.

فرد پس از استفاده از سیگار دوچار حالاتی از قبیل افزایش ضربان قلب ، فشار خون ، آرامش  و کندی نفس می شود . این حالات گفته شده در تمام دخانیات های دیگر نیز یکی میباشد زیرا دوپامین آزاد شده در مغز سبب ایجاد احساس لذت و رخوت در انسان میگردد . و فرد پس  از مصرف مکرر از این نوع دخانیات ها ، نیاز به مصرف بیشتری پیدا میکند زیرا به اوج نیاز خود رسیده است و بعد از عادت کردن به این نیاز ، به سمت مواد مخدر و اعتیاد آور قوی تری گرایش پیدا میکند.

عوارض مصرف سیگار :

  • سرطان زبان
  • سرطان دهان
  • بیماری های اندام های تناسلی
  • سرطان ریه
  • نارسایی کلیه
  • سرطان گلو
  • زخم معده
  • بیماری های لوزالمعده
  • بیماری های مثانه
  • بیماری های قلبی
  • سرطان بینی

اسعمال سیگار در بانوان باردار یکی از مهم ترین عامل های سقط جنین است که در بعضی موارد شاهد زایمان زود هنگام یا کم وزنی نوزاد میشود و این خطر را تا 3 برابر افزایش میدهد ، طبق برسی  و گزارشات رسیده از سازمان جهانی بهداشت ، احتمال ناباروری در زنان سیگاری و معتاد بیش از دیگر بانوان است .

ترک سیگار بانوان
ترک سیگار برای بانوان

چرا باید سیگار را ترک کنیم ؟

سرطان

معمولا بیشتر مردم میدانند که سیگار سرطان زا هست ولی افراد کمی میدانند که این ماده خطرزا برای انواع دیگری از سرطان ها از جمله سرطان حلق ، مری ، مثانه ، دهان و لوزالمعده ،دهانه رحم ، معده و بعضی از لوکمی ها هم میشود.

کوری و سایر مشکلات

سیگار باعث افزایش خطر در دژنراسیون ماکولا ، که یکی از مهم ترین موارد کوری در کهن سالان می باشد. سیگار باعث بوی بد دهان ، اختلالات لثه و دهان ، بد بو شدن لباس و زرد شدن انگشتان دست ، چروکیدگی زودرس پوست بدن میشود .

بیماری ریوی

سیگار همچنین احتمال بروز بیماریی مانند آمفیزم و برونشیت مزمن را بیش از سایر مردم عادی میکند . پنومونی از بیمارانی که سیگار میکشند تولید میشود . این بیماری ها را معمولا تحت نماد COPD ( انسداد ریوی و بیماری های مزمن ) می شناسند . آمفیزم برونشیت مزمن بیشتر در افراد حدود 40 سال دیده میشود که با پیشرفت علائم ، بیشتر تر در افراد مسن تر و سن بالا دیده میشود . در کسانی که مدت طولانی تری از سیگار استفاده کردند احتمال بیماری COPD بیش تر میشود.

خطرات ویژه در زنان و کودکان

سیگار کشیدن موجب بروز خطراتی خاص در خانم ها میشود .در زنان بالای 35 سال که سیگار مصرف میکنند و از قرص های ضدبارداری استفاده میکنند احتمال به وجود آمدن سکته قلبی ، سکته مغزی و ایجاد لخته در قسمت پاها بیشتر میشود. احتمال سقط جنین  یا نوزادی با وزن کم در بانوان باردار که به سیگار اعتیاد دارند بیش تر از سایر بانوان است .

مصرف سیگار
مصرف سیگار

باور های غلط کشیدن سیگار

1 – تنها ضرر مصرف سیگار ، به وجود آوردن سرطان ریه است .

کشیدن سیگار فقط و فقط باعث سرطان ریه نمیشود . انواع سرطان و مریضی های دیگری پشت سر  دارد ، مثل سرطان مری ، سرطان دهان ، سرطان مثانه ، سکته مغزی و قلبی ، آسیب به جنین در زنان باردار میشود .همچنین میتوان گفت که مصرف سیگار یکی از بزرگترین دلایل نعوظ در مردان می باشد . پس لطفا برای سلامت خود و خانوادتان از کشیدن سیگار دست بکشید و راهی برای زندگی تازه باز کنید .

2 – سیگار لایت (light) ضرری ندارد

شرکت های تولید کننده سیگار معمولان از کلماتی مثل ملایم ، سبک استفاده میکنند و معمولا با رنگ های بسته بندی شده سفید ، طلایی و نقره ای به فروش میرسانند ، با این افکار که این گونه سیگار ها بی خطر و کم ضرر هستید ، اما موسسه غذا و داروی آمریکا به تازگی نوشتن این گونه کلمات را روی پاکت های سیگار ممنوع کرده است .

3- برای ترک سیگار پیر شده ام .

اگر یک سال است که سیگار کشیدن را ترک کردید، میتوان گفت که خطر بیماری قلبی را نصف رسانده اید و شما پیروز ماجرا هستید . افراد 35 تا 40 سال اگر مصرف سیگار خود را ترک کنند ، میتوانند 3 الی 5 سال بیشتر از وقتی که به سیگار اعتیاد داشتند زندگی کنند . افراد 65 ساله میتوانند یک سال بیشتر زندگی کنند ، مطالعات نشان میدهد که حتی افراد 70 ساله نیز میتوانند با ترک مصرف سیگار عمر خود را بیشتر کنند و از یک زندگی سالم و پاک لذت ببرند .

4 – اگر کودکی در خانه نباشد میتوانیم سیگار بکشیم .

اگر کسی داخل خانه نباشد و بخواهیم سیگار بکشیم ، دود سیگار روی فرش و پرده ها ، لباس و … باقی میماند ، اگر بتوانید بوی سیگار را در موقعی که کسی خانه نیست دود کنید ، بدانید که مواد شیمیایی سرطان زا را در خانه و محیط زندگی خود به وجود آورده اید که بسیار خطرناک است . برای کودکانی که در خانه به صورت سینه خیز یا وسایل را در دهان خود میکنند بسیار خطرناک است ، بهتر است  برای سلامت فرزندان خود مصرف سیگار را به پایان برسانیم .

5 – من هرگاه بخواهم میتوانم سیگار را بگذارم کنار و ترک کنم

اگر مدت زمان مصرف سیگارتان زیاد باشد ، به همان مدت که مصرف میکردید ، ترک سیگار برایتان سخت است . افرادی که میگویند میتوانیم راحت ترک کنیم ، باید آن ها را در مواقع بحرانی دید که آیا اراده ترک سیگار را دارند یا خیر . حدود 9 نفر از 10 نفری که مصرف سیگار را میگذارند کنار ، دوباره  به مصرف آن رو می آورند . مطالعات نشان میدهد که 70 درصد از سیگاری ها خواهان ترک آن هستند ولی تنها 7 درصد آنها  اراده قوی برای ترک سیگار  دارا هستند و بهترین روش ترک سیگار ، مشاوره و دارو درمانی در کمپ ترک اعتیاد احیای تازه است .

ترک سیگار
ترک سیگار

مضرات استعمال سیگار

  1. ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی، ایست قلبی، سکته ها، پرفشاری خون و تنگی عروق. ریسک حمله قلبی درافراد سیگاری زیر 40 سال 5 برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری است.
  2. بیماریهای انسدادی مزمن ریوی نظیر آمفیزم (در این بیماری کیسه های هوایی و یا حبابچه های ریه ها بزرگ و گشاد میشوند که منجر به کاهش کارایی ریه ها، کاهش دریافت اکسیژن، تنگی نفس، ترکیدن کیسه های هوایی، عفونت ریه و بزرگ شدن قفسه سینه میشود)، برونشیت مزمن (به التهاب و تخریب راه های هوایی گفته میشود که به تنگی راه های هوایی، اشکال در تنفس، تنگی نفس، سرفه های مزمن و خلط چسبناک و غلیظ منجر میگردد)، کاهش ظرفیت ششها و سرطان ریه.
  3. نواقص مادرزادی، تولد نوزاد کم وزن، تولد جنین مرده، کاهش جریان خون به جنین داخل رحم وافزایش سقط جنین. نوزادان زنان سیگاری حدود 200 گرم سبکتر از نوزادان زنان غیر سیگاری میباشند. زنانی که سیگار میکشند، احتمال اینکه نوزاد مرده بدنیا آورند 33 درصد بیشتر است.
  4. سرطان های دهان، حنجره، زبان، لب ها، گلو، مثانه، پانکراس، مری، معده، کلیه و دهانه رحم.
  5. افزایش حاملگی های خارج رحمی، تاخیر در آبستن شدن زنان، یائسگی زودرس(سیگار یائسگی را5 سال به جلو می اندازد)، افزایش دردهای قاعدگی.
  6. آب مروارید (استعمال 20 نخ سیگار در روز شانس ابتلا به آب مروارید را دو برابر میکند) ، آسیب به اعصاب چشم، سوزش چشمها و اشک ریزش.
  7. کاهش قوه حافظه و توانایی های شناختی.
  8. بیماری برگر(BUERGER) که باعث ترومبوز (لخته خونی) در سرخرگ ها و سیاهرگ های دست و پا میشود و میتواند به قانقاریا و قطع عضو نیز بیانجامد.
  9. ناتوانی جنسی در مردان و کاهش اسپرم مردان.
  10. کند شدن جریان خون به اندامها.
  11. تضعیف سیستم ایمنی بدن. سیگاری ها بیشتر به سرماخوردگی، آنفلوآنزا و دیگر بیماریهای عفونی مبتلا میشوند و دوره نقاهت آنها نیز طولانی تر است.
  12. چین و چرک پوست به علت کاهش جریان خون به پوست.
  13. افزایش احتمال ابتلا به عارضه پوستی پسوریازیس. افراد سیگاری دو برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری ممکن است به پسوریازیس مبتلا شوند.
  14. افزایش پوسیدگی دندانها، بیماریهای لثه ای و زرد شدن دندانها. سیگار تعادل شیمیایی درون دهان را بر هم زده و تشکیل پلاک و زرد شدن دندانها را تسهیل میکند.
  15. افرادی که سیگار برگ و یا پیپ میکشند دود کمتری را به ریه های خود فرو میبرند و نسبت به افرادی که سیگار معمولی استعمال میکنند کمتر به سرطان ریه مبتلا میشوند (البته نسبت به افراد سیگاری و نه غیر سیگاری). اما ریسک ابتلا به سرطان دهان، حنجره و مری در آنها بیشتر است.
  16. افرادی که تنباکوی جویدنی و انفیه تر استعمال میکنند بیشتر به سرطانهای دهان، مری و حنجره مبتلا شده و آسیب های بسیار جدی ای به دندانها و لثه های خود وارد میسازند.
  17. بوی بد دهان، بد رنگ شدن دندانها و تحلیل استخوانهای فک و دندانها.
  18. کاهش و یا از دست رفتن احساس چشایی و بویایی، تغییر در میزان ترشح بزاق دهان، خشکی دهان.
  19. -تغییر رنگ قهوه ای و یا زرد رنگ ناخنها و انگشتان دست.
  20. تشدید سوزش سر دل و ترش کردن.
  21. سیگار کشیدن احتمال لخته شدن خون را افزایش میدهد.
ترک سیگار
ترک سیگار

سیگار حاوی 4000 ماده شیمیایی میباشد. تنباکو حاوی بیش از 60 ماده سرطانزا و بیش از 700 ماده افزودنی (نگهدارنده ها، طعم دهنده ها) است.

ترک سیگار چقدر طول میکشد

ترک سیگار زمانی که می‌برد، بسیار متغیر است و به عوامل مختلفی از جمله تاریخ مصرف طولانی مدت سیگار، تعداد سیگارهای مصرفی روزانه، وابستگی فیزیکی و روحی به نیکوتین، و پشتوانه های حمایتی شما بستگی دارد. افراد مختلف ممکن است به مدت چند هفته یا چند ماه به ترتیب مراحل مختلفی از ترک سیگار نیاز داشته باشند.

بهترین راه برای ترک سیگار این است که با مشاوره پزشک یا متخصص اعصاب و روان صحبت کنید تا یک برنامه ترک سیگار شخصی برای شما تنظیم شود و به شما راهنمایی کنند. همچنین، پشتوانه‌هایی مانند حمایت از دوستان و خانواده، مشارکت در گروه‌های حمایتی، و استفاده از روش‌های ترک سیگار مخصوص می‌تواند به شما در این فرآیند کمک کند.

مهمترین نکته این است که تصمیم به ترک سیگار بگیرید و به پیشنهادها و راهنمایی‌های حرفه‌ای عمل کنید.

30 ترکیب سرطانزا در سیگار

  1. بنزوپیرین (بنزوپیرن): این ترکیب در نتیجه احتراق ناقص مواد آلی تشکیل می‌شود. بسیار مضر و متعدد جهش‌زا و سرطان‌زاست.
  2. نیتروزامین (نیتروزامین): این ماده از واکنش نیکوتین و ترکیبات دیگر با نیتریت تنباکو به وجود می‌آید و نیز به عنوان یک ماده سرطان‌زا شناخته می‌شود.
  3. استون (استون): این ماده که به عنوان حلال در محصولات مختلف استفاده می‌شود، می‌تواند به پوست، دهان، کلیه‌ها، کبد و اعصاب آسیب برساند و منجر به نواقص مادرزادی شود.
  4. آلومینیوم (آلومینیوم): استفاده از آلومینیوم می‌تواند به درماتیت تماسی (التهاب پوست) و بیماری آلزایمر منجر شود.
  5. آمونیاک (آمونیاک): این ماده در تماس با آلوئول های ریه بسیار خورنده است.
  6. آرسنیک (آرسنیک): آرسنیک یک ماده بسیار سمی است که در حشره‌کش‌ها و آفت‌کش‌ها استفاده می‌شود و ممکن است سرطان‌زا باشد.
  7. بنزن (بنزن): این ترکیب آروماتیک از ذغال سنگ و نفت به دست می‌آید و به عنوان حلال استفاده می‌شود. بسیار مضر و سرطان‌زاست و می‌تواند علایمی مانند خواب آلودگی، افزایش ضربان قلب، سردرد، سرگیجه، افزایش فشار خون، لرز، استفراغ و بیهوشی ایجاد کند.
  8. کادمیوم (کادمیوم): این ماده که در ساخت باطری‌ها استفاده می‌شود، می‌تواند به مشکلات مجاری تنفسی و کلیه، آسیب به کبد، پوکی و نرمی استخوان‌ها منجر شود و ممکن است سرطان‌زا باشد.
  9. کافئین (کافئین): کافئین باعث افزایش انرژی و بی‌قراری می‌شود.
  10. منواکسید کربن (کربن منواکسید): این گاز بی‌بو و بی‌رنگ بسیار کشنده و سمی است و می‌تواند به سرگیجه، سردرد، بیهوشی، نارسایی تنفسی و حتی مرگ منجر شود. منواکسید کربن اکسیژن رسانی به عضلات، مغز و بافت‌های بدن را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود قلب و سیستم عصبی سخت‌تر کار کنند.
  11. کلرفرم (کلرفرم): استفاده از کلرفرم می‌تواند مشکلات کبدی و کلیوی ایجاد کرده و نواقص مادرزادی و مشکلات پوستی را به وجود آورد.
  12. مس (مس): مس ممکن است در عملکرد طبیعی برخی از آنزیم‌های بدن اختلال ایجاد کند.
  13. سیانید/هیدروژن سیانید (سیانید هیدروژن): این ماده می‌تواند علایمی مانند کما، تشنج، آپنه، ایست قلبی، غش، سرگیجه، اضطراب، استفراغ، تعریق، ضعف در انگشتان پا و دست، مشکلات حرکتی، تاری دید، ناشنوایی و اختلال در عملکرد غده تیروئید ایجاد کند.
  14. دی‌دی‌تی (DDT): این ماده پیشتر به عنوان حشره‌کش مورد استفاده قرار می‌گرفت و ممکن است باعث ایجاد تومور، به ویژه در کبد، شود.
  15. اتانول (اتانول): اثرات الکل بر بدن را در نظر بگیرید.
  16. فرمالدئید (فرمالدئید): این ماده بی‌رنگ و بسیار سمی برای حفظ اجساد استفاده می‌شود. باعث آزار چشم، سوزش مخاط، اشک ریزش، سردرد، مشکلات تنفسی، افزایش اسیدیته خون، تنفس کم‌عمق و سریع، کاهش دمای بدن، کما و حتی مرگ می‌شود. این ماده ممکن است سرطان‌زا باشد.
    ترک سیگار چقدر طول میکشد
    ترک سیگار چقدر طول میکشد
  17. سرب (سرب): مصرف سرب ممکن است به کاهش ضریب هوشی، تهوع، درد شکم، تحریک پذیری، بی‌خوابی، بی‌حالی شدید، سردرد، تشنج، کما، یبوست، استفراغ، کاهش اشتها، کم‌خونی، مشکلات کلیوی و تولید مثلی، کرامپ، پرفعالیتی مزمن، مسمومیت مغزی، ناتوانی در یادگیری و آسیب به لثه‌ها منجر شود.
  18. منیزیوم (منیزیوم): منیزیوم ممکن است باعث اسهال و تحریک چشم‌ها شود.
  19. متانول (متانول): مصرف متانول می‌تواند عوارضی مانند نابینایی، نواقص مادرزادی، سردرد، سرگیجه، استفراغ، گیجی، نارسایی تنفسی، بیهوشی و حتی مرگ ایجاد کند.
  20. جیوه (جیوه): جیوه باعث آسیب به دهان، لثه‌ها، دندان‌ها، مغز، غدد درون‌ریز و نواقص مادرزادی می‌شود.
  21. وینیل کلراید (وینیل کلراید): این ماده می‌تواند علایمی مانند سردرد، از دست رفتن هماهنگی بدن، توهم، بیهوشی، نارسایی تنفسی، سرطان کبد، تحریکات پوستی، و حتی مرگ ایجاد کند.
  22. نیترات پتاسیم (پتاسیم نیترات): نیترات پتاسیم ممکن است مشکلات قلبی و یا تشدید آنها را ایجاد کند.
  23. تولوئن (تولوئن): این ماده بسیار سمی در رقیق‌کننده‌های رنگ (تینر) استفاده می‌شود.
  24. 24- تار و یا قطران (تار): تار ترکیبی صمغ‌مانند و قهوه‌ای و چسبناک است و از صدها ماده شیمیایی مختلف تشکیل شده است که بسیاری از آنها سمی، سرطان‌زا و جهش‌زا هستند. تار از سوختن تنباکو و مواد گیاهی تولید می‌شود و در دود سیگار به صورت ذرات ریزی وارد ریه‌ها می‌شود.
  25. گازهای بوتان (گاز فندک)، اتان، متان، پروپان و دی‌اکسید کربن.
  26. نیکوتین (نیکوتین): به مقاله مضرات نیکوتین مراجعه کنید.
  27. فلزات روی، آهن و نیکل.
  28. آکریلامید (آکریلامید): این ماده بسیار سمی است و در حیوانات سرطان‌زا ممکن است باشد. عوارض شامل تحریک مخاط، تعرق، تهوع، کرختی، مشکلات در تکلم، ضعف دست‌ها و پاها، و آسیب به غدد تولید مثلی مردان می‌شود.
  29. پلونیوم (پلونیوم): این ماده یک ترکیب رادیواکتیو و سرطان‌زاست.
  30. آکرولئین (آکرولئین): این ماده بسیار سمی و مرگبار است و در سلاح‌های شیمیایی استفاده می‌شود چراکه بسیار تحریک‌کننده برای ریه‌ها است.
  31. نفتالین (نفتالین): این ماده در تهیه مواد منفجره، رنگدانه‌های رنگ و گلوله نفتالین (ضد بید) استفاده می‌شود.

برخی از مواد افزودنی در تنباکوی سیگار:

مخمر، سرکه، اوره، انواع روغن ها، انواع الکل ها، قندها، نشاسته، نمک، جوش شیرین، گلیسیرین، کاکائو، کافئین، فیبر، پودر میوه ها، انجیر، کشمش، وانیل، آب، عسل، شکلات، کره، موم.

این مواد به عنوان طعم دهنده، نگهدارنده، افزایش رطوبت و ملایم ساختن طعم سیگار مورد استفاده قرار میگیرند.

ترک سیگار
ترک سیگار در کمپ

فقط یک پک

علت سقوط و نابودی بسیاری از افراد سیگاری این است که سعی دارند به‌طور ارادی سیگار را ترک کنند، به این شکل که آزادانه سه یا چهار نخ سیگار در روز می‌کشند، و بعد یک خط در میان، «البته فقط تا مدتی». آنها نمی‌دانند که این کار چه اثرات مخربی بر چارچوب ذهنی‌شان دارد.

برای اغلب افراد سیگاری، اولین پُک، انزجارآور است و با خود می‌گویند که: «خُب لذتی نداشت، دیگر دوست ندارم سیگار بکشم». نکته این است که سیگار هرگز لذت ندارد. لذت بردن، دلیل سیگار کشیدن نیست، اگر چنین بود، هیچ‌کس بیش از یک نخ سیگار نمی‌کشید.

تنها دلیل سیگار کشیدن این است که دوباره «هیولای کوچک» را تغذیه کنید… شما به این مواد اعتیاد پیدا کردید. کافی‌ست فکر کنید: «اگر چند روزی هیولای کوچک درون‌تان را تغذیه نکنید و سیگار نکشید، قطعا او را از بین می‌برید و باعث مرگ او می‌شوید». اما شما موجب زنده ماندن او می‌شوید. می‌دانید هر پُکی که به سیگار می‌زنید، چقدر برای هیولای گرسنه‌ی درون‌تان، ارزشمند است؟ حالا او زنده است و همچنان از شما درخواست نیکوتین دارد. شما این را متوجه نمی‌شوید، اما چون بدن‌تان احساس آرامش می‌کند، ناخودآگاه اعلام آمادگی می‌کنید و همچنان به سیگار کشیدن ادامه می‌دهید.

این پُک دو اثر مخرب دارد:

۱- «هیولای کوچک» (یا آرزو و تقاضای نیکوتین) را در بدن شما زنده نگه‌‌می‌دارد.

۲- «هیولای بزرگ» یا همان «شست‌وشوی مغزی» و خواستن سیگار، در ذهن‌تان زنده می‌‌ماند. اگر شما یک پک به سیگار بزنید، هیچ‌چیز نمی‌تواند مانع کشیدن سیگار بعدی شود. آیا فکر می‌کنید با صدها و یا هزاران سیگار ارضا خواهید شد؟

این بازی خطرناک را انجام ندهید. بازنده فقط یک‌نفر است؛ شما! به شما تضمین می‌دهم قبل از اینکه متوجه شوید، دوباره به یک سیگاری حرفه‌ای تبدیل خواهید شد. فقط همین «یک سیگار» همه‌ی سیگاری‌های روی کره‌ی زمین را به سیگار، معتاد کرد و علت برگشت افرادی بود که گاهی سیگار می‌کشیدند. این بازی را با خودتان نکنید. اگر فقط یک پک بزنید تا پایان عمر، سیگاری خواهید ماند.

کمپ ترک اعتیاد
کمپ ترک اعتیاد

آیا دلمان برای سیگار تنگ خواهد شد؟

نه !   زمانی که «هیولای کوچک» نیکوتین از بین می‌رود، اعتیاد به این ماده‌ی شیمیایی تمام می‌شود، درنتیجه شست‌وشوی مغزی ناپدید خواهد شد. شما متوجه می‌شوید که هم از نظر جسمی و هم از نظر روانی، آمادگی مقابله با استرس‌ و تنش را دارید. با سازگاری بیشتری پیچ‌وخم‌های زندگی را پشت‌سر می‌گذارید و از اوقات خوش زندگی لذت می‌برید.

فقط یک خطر وجود دارد؛ نفوذ افرادی که هنوز سیگار می‌کشند. جمله‌ای است که می‌گوید «مرغ همسایه غاز است». این نگرش در مورد سیگار، بیشتر متداول است‌. چرا در مورد سیگار ‌چنین است؟ مضرات بی‌شمار سیگار، با «فوائد» فریبنده‌ی خیلی کم‌رنگ‌ آن قابل مقایسه نیست، پس چرا سیگاری‌های غیرحرفه‌ای به افراد سیگاری غبطه می‌خورند‌؟

با تمام شست‌وشوی مغزی که در دوران کودکی و بزرگسالی با آنها مواجهیم، تعجبی ندارد که اولین سیگار را امتحان ‌کنیم و در دام آن اسیر شویم‌. اما چرا پس از ترک سیگار، بلافاصله دوباره تمایل به سیگاری شدن داریم‌؟ این تاثیر افراد سیگاری است و معمولا در جمع اتفاق می‌افتد؛ شاید یک روز تعطیل در جمع دوستان‌. بعد از صرف غذا، یک نفر، سیگار روشن می‌کند و فرد که منتظر لحظه‌ای خاص است، احساس می‌کند این همان لحظه‌ی خاصی‌ست که باید سیگار بکشد‌. همه‌ی مضرات و آسیب‌های سیگار را فراموش می‌کند و آن را آرام‌بخش بعد از غذا می‌بیند.

حس لحظه‌ی محرومیت، درد سختی را ایجاد می‌کند‌. این یک سناریوی بسیار جدی است، زیرا آنچه را که او باید به خاطر آورد بیچارگی و حقارت ناشی از سیگار است و حالا که سیگار را ترک کرده، افراد سیگاری به حال او غبطه می‌خورند‌. این به واقعیت خیلی نزدیک‌تر است، زیرا حتی یک سیگاری معتاد و منحرف، با شست‌وشوی ذهنی‌، از توهم لذت سیگار، رنج می‌برد. او آرزو می‌کند که کاش هرگز سیگار نمی‌کشید‌. پس چرا سیگاری‌های غیرحرفه‌ای و لحظه‌ای در چنین لحظاتی (مثلا بعد از غذا) به سیگاری‌ها غبطه می‌خورند‌؟

دو دلیل وجود دارد‌:

فقط یک نخ سیگار‌! به یاد دارید که «فقط یک سیگار» وجود ندارد! سیگار را یک شئی نبینید. آن را همان‌طور که واقعا هست، ببینید. هر سیگار را حلقه‌ای از یک زنجیره‌ی بی‌انتهای سیگار کشیدن بدانید. غبطه‌ی افراد سیگاری را نخورید، برای آنها دلسوزی کنید‌. این کمک می‌کند تا دقیق‌تر به آنها بنگرید‌. دقت کنید وقتی سیگار نمی‌کشند، چقدر مضطرب، بی‌حوصله و عصبی هستند‌. دقت کنید چقدر به سرعت سیگار می‌کشند و چقدر سریع سیگار بعدی را روشن می‌کنند‌.

دقت کنید چگونه زمانی که هشیار نیستند، از سیگار لذت می‌برند و زمانی که از کار خود، آگاه می‌شوند احساس پوزش، شرم و خجالت دارند‌. یادتان باشد که آنها لذت نمی‌برند‌، فقط اعتیاد خود را تغذیه می‌کنند‌ و با تغذیه‌ی این اعتیاد مطمئن می‌شوند که نیاز دارند به این تغذیه ادامه دهند‌. تا زمانی که آنها به این کار ادامه می‌دهند‌، این چرخه همچنان ادامه دارد.

اصولا بعد از صرف غذا‌ و یا در یک روز تعطیل‌، این اتفاق به‌صورت جمعی می‌افتد و سیگاری‌های بیچاره تمام روز مجبورند سیگار بکشند؛ هر روز برای بقیه‌ی روزهای زندگی‌شان‌. هرگز اجازه‌ی ترک آن را ندارند‌، حتی برای یک‌روز‌. صبح روز بعد وقتی از خواب با دهانی مثل چاه پر از کثافت و گلویی مثل سمباده بیدار می‌شوند، اولین کاری که انجام می‌دهند، چیست؟ درست است‌، سیگاری روشن می‌کنند و چرخه‌ی سیگار کشیدن ادامه پیدا می‌کند. با وجود سیگار، زندگی به معنای واقعی زشت و پلید است، و با بیماری‌، ترس، بدبختی و بردگی همراه است‌.

زمانی که سیگاری‌ها ناگهان چشم‌شان به هشدارها و اخطارهای روی بسته‌ی سیگار می‌افتد، زمانی که فرد سیگاری دچار حمله‌ی قلبی و یا درد قفسه‌ی سینه می‌شود، وقتی شخص خود را تنها سیگاری جمع می‌بیند، وقتی فرد مرخص شده از بیمارستان هنوز هم اضطراب دارد و به این فکر می‌کند که آیا دوباره می‌تواند سیگار بکشد. همه‌ی اینها برای این است که فرد سیگاری دوست دارد خود را مجبور به پرداخت هزینه برای خرید سمی کند که با آن خود را به سوی مرگ می‌کشاند. چرا؟ چرا آنها زندگی توام با بردگی و درد را می‌خواهند‌؟ از بین بردن احساس خلا که بر اثر دوری از سیگار ممتاز ایجاد شده، لازم است، تا آنها بتوانند موقتا احساس افراد غیرسیگاری را داشته باشند‌.آنچه که همه‌ی سیگاری‌ها تلاش در به‌دست آوردن آن دارند، آرامشی است که قبل از روشن کردن اولین سیگار، از آن لذت می‌بردند.چه‌چیزی آنها را از داشتن احساس آرامش دور می‌کند‌؟ سیگار!

دوم اینکه چرا بعضی از سیگاری‌ها (که با نیروی اراده‌ سیگار را ترک کرده‌اند) در لحظات و موقعیت‌های خاص، در رنج و عذابند؟ چون فرد سیگاری در حال انجام کاری است که فرد غیرسیگاری نمی‌تواند انجام دهد و این منجر به احساس محرومیت می‌شود‌. قبل از شروع، این را در ذهن خود فروکنید: افراد غیرسیگاری محروم نیستند، بلکه سیگاری‌ها محرومند.

سیگار
ترک سیگار در کمپ

ترک سیگار

با توجه به عوارض و ضرراتی که سیگار دارد ، بهتر است که هرچه سریعتر و در اولین فرصت نسبت به ترک سیگار اقدام کنند . یکی از مشکلاتی که افراد سیگاری دارند ، عوارض این ماده را نادیده میگیرند و در برخی از موارد کلا این ضرر ها و سم هایی که وارد بدن میکنند را قبول ندارند .

برخی از افراد بار ها و بار ها سعی بر ترک سیگار داشتند که دوباره پس از مدت کوتاهی به مصرف آن رو آوردند .خوب است که بدانید افراد سیگاری  به جز اعتیاد فیزیکی به سیگار ، اعتیاد روانی شدید به این ماده پیدا میکنند، حتی وقتی که از نظر جسمی ترک کرده اند در برخی مواقع و در بعضی موقعیت ها از نظر روانی نیاز به کشیدن سیگار دارند .

بهترین راه برای ترک سیگار رجوع کردن به یکی از کلینیک های ترک اعتیاد و متخصص روانپزشکی است تا علاوه بر پاک کردن شما و از بین بردن نفوذ ماده شیمایی در روان ، ذهنی شما ، اعتیاد فیزیکی را هم از شما پاک کنند و این کار باعث جلوگیری از مصرف دوباره مواد مخدر میشود . ما به شما دوستان عزیز کلینیک کمپ ترک اعتیاد احیای تازه را پیشنهاد میکنیم که با افراد با تجربه و خدماتی مفید ، به بهبود هر چه سریعتر شما بیماران گرامی میدارد .

5/5 - (1 امتیاز)
مقاله قبلی
مواد جایگزین برای ترک اعتیاد قلیان
مقاله بعدی
اعتیاد به تریاک و اثرات آن بر خانواده | چگونه بهبود بیاوریم؟
درباره کمپ ترک اعتیاد اختیاری و اجباری بیشتر بدانید
Tags: ترک سیگار, ترک سیگار آسان, ترک سیگار چند روز طول می کشد, سیگار, سیگار برگ, مصرف سیگار

پست های مرتبط :

13 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • خیلی خوب و مفید بود دمتون گرم

    پاسخ
  • آواتار سمیرا
    سمیرا
    1399-11-06 23:43

    سلام من شوهرم ۱۵ سال سیگار می کشه و روزی دو پاکت مصرف می کرد و یک سال نیم بود ترک کرده بود ولی انگار دوباره به مصرف مجدد سیگار روی اورده الان تقریبا دو روز یک بار یک پاکت می کشه . چی کار کنم دست از سیگار کشیدن برداره واقعا خسته کننده شده و روی رابطه چ زندگیمون تاثیر منفی گذاشته .

    پاسخ
    • سلام وقت شما بخیر
      با شماره 09122687608 تماس حاصل نمایید تا متخصصان و مشاوران کمپ ترک اعتیاد ما بهترین مشاوره را به شما دوست عزیز عرضه کند

      پاسخ
  • آواتار محسن مرادبیگی
    محسن مرادبیگی
    1400-07-21 16:50

    سلام کمپ ترک اعتیاد شما در تهران است ؟
    سیگار هم ترک میدید؟

    پاسخ
    • بله دوست عزیز ، ما در تهران و نزدیک شهرری می باشیم

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.