
نیکوتین
نیکوتین چیست؟
تاریخچه نیکوتین

تاریخچه نیکوتین
عوارض بعد از ترک نیکوتین :

عوارض نیکوتین
-
ولع به مصرف زیاد
-
احساس بی ارزشی و پوچی
-
استرس
-
افسردگی
-
بدخلقی
-
تحریک پذیری
-
اختلال در تمرکز
عوارض مصرف نیکوتین :
-
عوارض در گردش خون
-
افزایش لخته شدن خون که منجر به لخته شدن در مغز می شود
-
بزرگ شدن درگ آئورت
عوارض بر مغر :
-
سرگیجه و سبکی سر
-
خواب نامنظم و آشفته
-
خواب بد و کابوس
عوارض بر سیستم گوارشی :
-
تهوع و استفراغ
-
خشکی دهان
-
سو هاضمه
-
زخم معده
-
اسهال
-
سوزش سر معده

ترک نیکوتین
عوارض مصرف نیکتین بر قلب :
-
تغییر تعداد ضربان قلب و ریتم آن
-
افزایش فشار خون
-
انقباضات
-
افزایش خط سکته
عوارض سیگار برای زنان بار دار :
-
چاقی
-
فشار خون بالا
-
دیابت نوع 2
-
مشکلات تنفسی
-
ناباروری
-
مکلات رشد مغز
-
مسائل رفتاری
سایر عوارض ها عبارتند از :
-
اسپاسم در ریه ها
-
ذات الریه
-
لرزش و درد در عضلات
-
افزایش سطح انسلین و مقاومت به انسولین
-
خطر ابتلا به دیابت
-
درد مفاصل
اثر نیکوتین روی بدن انسان
سرعت اثر بخشی نیکوتین بسیار بالا می باشد و برعکس آن سرعت خارج شدن از بیرون آن نیز بالا می باشد . سرعت جذب شدن نیکوتین روی بدن بالاتر از هروئینی است که فرد آلوده به مخدر به رگ هایش تزریق میکند . معمولا نیم ساعت بعد از مصرف سیگار اثر ماده نیکوتین روی بدن به نصف می رسد و یک ساعت بعد از کشیدن سیگار مقدار آن به یک چهارم مقدار ابتدایی خود می رسد . به همین خاطر است که فرد سیگاری معمولا به طور متوسط در یک شبانه روز 20 نخ سیگار مصرف میکند .
به محصض اینکه فرد سیگاری ، سیگار خود را خاموش می کند ، رویه نیکوتین روی بدن به سرعت شروع به پایین آمدن سطح خود میکند . به همین علت میباشد که فرد سیگاری پس از خاموش کردن سیگار یک حس سردرگمی پیدا میکند و تمایل به روشن کردن سیگار های بعد پشت سر هم دارد تا جریان نیکوتین را در جای خود نگه دارد .
مصرف نیکوتین به دلیل این که یک ماده شیمیایی و روان گردان اصلی در سیگار است ، یکی از بزرگترین عامل های مرگ و میر در سطح جهان میباشد . ماده نیکوتین معمولا به وسیله مصرف قلیان ، پیپ ، سیگار و … به درون ریه ها می باشد .
قربانیان نیکوتین
سازمان بهداشت جهانی تخمین زده که مصرف سیگار منجر به 5/4 ملیون مرگ در سال 2004 شده است و حدود 100 ملیون مرگ طی دوران مصرف سیگار در قرن بیستم می باشد . دلایل مرگ و میر هایی که گفته شده ، شروع زود هنگام سیگار در طول زندگی و کشیدن سیگار با قطران بالاتر می باشد که این مورد ریسک بروز بیماری ها را بالا میبرد . که این میزان خیلی بیشتر از مجموع تلفات بیماری ایدز ، تصادفات رانندگی ، خودشی و بیماری سل میباشد .

مضرات نیکوتین
علائم وابستگی به نیکوتین
در بعضی از افراد ، استفاده از هر مقدار دخانیات میتواند وابستگی به نیکوتین را به سرعت بالا ببرد . نشانه هایی که مشخص میکند شما ممکن است به نیکوتین اعتیاد پیدا کرده باشید عبارتند از :
بارها و بارها تلاش برای ترک سیگار کرده اید اما نتوانسته اید سیگار کشیدن را متوقف کنید
با وجود این که مشکلات سلامتی بسیاری دارید ، باز هم به مصرف دخانیات ادامه میدهید . حتی اگر مشکلات قلبی و ریه ای دارید و پیشرفت کرده است ، باز هم قادر به ترک مصرف دخانیات نیستید .وقتی سعی بر توقف کردن آن دارید ، علائم ترک را تجربه خواهید کرد .تلاش هایتان برای توقف باعث به وجود آوردن علائمی مانند : هوس قوی ، تحریک پذیری ، بی قرار بودن ، خلق افسردگی ، خشم ، افزایش اشتها ، بی خواهی ، عدم تمرکز ، یبوست و یا اسهال میشود . به دلیل مصرف دخانیات از انجام هرگونه فعالیت اجتماعی و تفریحی دوری میکنید . ممکن است به رستوران هایی که در آن مصرف دخانیات ممنوع است دوری کنید ، و یا معاشرت کردن با اعضای خانواده و دوستانتان را به خاطر این که نمیتوانید در این محل ها و موقعیت ها سیگار بکشید دوری میکنید.
خطرات نیکوتین
چگونه نیکوتین را ترک کنیم ؟
مهم نیست که چه مدتی است سیگار مصرف می کنید ، با ترک ماده نیکوتین میتوانید از صدمه زدن به بدن خود جلوگیری کنید . هرگاه در ترک سیگار سوالی داشتید و به راهنما و مشاور نیاز داشتید میتوانید از مشاوران و متخصصین کلینیک ترک اعتیاد احیای تازه کمک بخواهید .
بهترین درمان برای کمک به سرعت روند پاکی خود از ترک سیگار و ترک نیکوتین ، حمایت روحی مصرف داروهای تجویز شده از پزشکان متخصص و مشاوره گرفتن در این زمینه می باشد .
زمانی که سیگار را ترک میکنید نبودن نیکوتین روی بدن را حس میکنید زیرا بدن شما به دوزهای بالا و منظم نیکوتین عادت کرده است . به این شکل وقتی نیکوتین وارد بدن نشود باعث ایجاد این علائم میشود . استفاده از دارو ها به میزان قابل توجهی علائم نبود این مواد را کم می کند .
دارو هایی که برای ترک سیگار طبقه بندی میشود شامل داروهایی برای جایگزین نیکوتین و داروهای غیر نیکوتینی هستند که استفاده از این دارو ها معمولا شانس ترک سیگار را دو برابر میکنند . با این وجود مهم است بدانید چطور باید با علائم محرومیت برخورد کنید .
علائم محرومیت معمولا طی سه تا هفت روز بعد از ترک سیگار به بالاترین درجه خود می رسد و ممکن است طی چند هفته بعد فروکش پیدا کند . در عده دیگر از افراد ممکن است ماه ها به طول انجامد .
جذب نیکوتین
درباره کلینیک ترک اعتیاد احیای تازه :
کلینیک ترک اعتیاد شبانه روزی احیای تازه در تهران با مجوز رسمی از وزارت بهداشت ، برای بستری بیماران مبتلا به اعتیاد ، از بهترین و مجهز ترین کلینیک های جنوب تهران ، شهرری می باشد . این کلینیک از معدود کلینیک هایی است که از نظر روانپزشکی و روانشناسی در کنار سایر کادر درمانی و متخصصان خود انجام میدهد .
8 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
واقعا مفید بود
به شوهرم دادم بخونه اینو، تحت تاثیر قرار گرفت.
چند ساله سیگار میکشه همیشه بوی سیگار میده.
لطفا شماره تماس ارسال کنید برای تماس با کمپ اعتیادتان
یا تشکر
سلام انشالله که هرچی سریعتر به پاکی کامل برسد
شماره تماس کمپ ترک اعتیاد احیای تازه 09192849430
مدیریت
راهی جز رفتن به کمپ سراغ دارید برای زود ترک کردن اعتیاد به نیکوتین؟
سلام واقعا مقاله ی جامع و کاملی بود انشالله بتوانم همسرم ترک بدم واقعا خسته شدم خونم بوی دود گرفته . من با مشاورات ترک اعتیاد تون تماس گرفتم واقعا خوش برخورد بودن . آیا دارویی برای ترک نیکوتین وجود داره ؟
خوشحالم که از مطلب ما راضی بودید
با شماره 09192849430 دوباره تماس حاصلئ نمایید تا مشوران ما به شما اطلاعات بیشتری بدهند
[…] نیکوتین […]
سلام از کجا بفهمم به نیکوتین اعتیاد پیدا کردم و عوارض اعتیادش درمان شدنی هستن ؟
نیکوتین سیگار بیشتر هست یا توتون ؟
سیگار های الکترونیکی هم دارای نیکوتین هستن ؟
[…] نیکوتین […]