کلینیک ترک اعتیاد احیاء تازه در این نوشته ی علمی به بررسی مواردی از چالش های ترک بیماری اعتیاد به مواد مخدر با موضوعیت کنترل و مدیریت ترک اعتیاد پرداخته است. که البته در ابتدا به بررسی این بیماری میپردازیم. اعتیاد بهعنوان یک ناهنجاری اجتماعی شناخته شده که باعث ایجاد تغییراتی در جسم و روح شخص مصرفکننده شده.
و این تغییرات ممکن است بر روی اطرافیان نیز تأثیر گذار باشد. زمانیکه شخص مواد مخدر مصرف مینماید به جهت ناپایداری در حالت روحی، نارضایتی خویش را در قالب خشم به اطرافیان خود نشان میدهد. این زمینه ممکن میباشد به علت بیحوصلگی و بیقراری فرد مصرفکننده باشد.
وسوسه در ترک اعتیاد
غلبه بر وسوسه بعداز ترک چالش مهم بیماران بعداز ترک اعتیاد میباشد چون که مصرف مجدد مواد مخدر مهمترین تهدید برای شخص بیمار به حساب میآید. «وسوسه» اصطلاحیست که اشاره به تمایل شخص ترککرده به مصرف مجدد دارد. عمدهترین علت برگشت اشخاص به اعتیاد، حس نیاز به مواد مخدر میباشد.حس نیاز اشخاص عمدتا به دو علت میباشد.
اول برای رهایی از دردهای ناشی از ترک و دوم دستیابی به لذت کاذب نتیجه ها از مصرف. میزان احتیاج شخص معتاد به مشاوره بعداز ترک بهاین زمینه بستگی دارد که او چه مدت زمانی و چه نوع ماده مخدری را مصرف نموده. 2 تا 5 سال بعد از ترک، حداقل زمانیست که شخص می بایست تحت نظر روانشناس دارای تخصص یا مشاور باشد
از بین بردن تعلق به مواد
یکیاز دلایل اعتیاد و یا وسوسه بازگشت به آن، توانایی نداشتن در کنترل استرس و مدیر درست آن میباشد. بخش اعظمی از اشخاص برای رهایی از فشارروانی، سرپوش گذاشتن روی مشکلات و خاطرات تلخ، به مواد مخدر یا الکل حمایت میبرند.
خودتان را مشغول کنید
کتاب بخوانید، با دوستانتان ملاقات فرمایید، به سینما بروید، خودتان را غرق یک سرگرمی نمایید و به پیادهروی یا ورزش بپردازید. با سرگرم کردن خویش بدین کارها تمایل به مصرف مواد مخدر کاهش می یابد. به بیانی دیگر خوب میباشد پس از ترک در سبک زندگی خود تغییراتی اعمال نمایید و از فرایند مستمر خویش فاصله بگیرید.
از دیگر راه های مشغول کردن خود ، ورزش کردن می باشد ، شما عزیزان میتوانید با رفتن به صفحه “تاثیر ورزش در ترک اعتیاد” در این مورد اطلاعات بیشتری کسب نمایید.
در زمینه ی وسوسه پس از ترک با دیگران حرف بزنید
هر فرصت که قصد به مصرف مواد مخدر به سراغتان آمد، این قضیه را با دوستان یا اعضای خانواده در میان بگذارید. حرفزدن میتواند در شناسایی دقیق منبع این میل بسیار اثر گذار باشد. صحبت کردن راجع به احساسات و ذهن ها خویش در زمینه ی مواد مخدر تا حد زیادی به شما یاری می نماید تا پی به علت خویش ببرید و این بار واقعبینانه تر درباره ی آن بیاندیشید
افکارتان را تغییر و تحول بدهید
افکار ما میتوانند در عین حال که احساسات خوب بدهند البته بزرگترین خیانت ها را هم بکنند. در اختیار گرفتن ذهن و فکر بعداز ترک اعتیاد مهم است. بسیاری از افراد هنگام مواجهه با میل شدید به مصرف مواد، صرفا اثراتِ مثبت مواد مخدر را بهخاطر میاورند و عوارض منفی آن را فراموش مینمایند. به این ترتیب بهتر است به خودتان یاد آوری کنید که با برگشت مجدد به اعتیاد، حالتان خوب نخواهد شد. و هر کوششی که برای ترک بیماری اعتیاد کردید، به هدر خواهد رفت.
پانزده دقیقه صبر کنید
یکیاز شیوه های بازداری از وسوسه مصرف، وقفه در زمانی است که میخواهید ماده را مصرف کنید. با خویش قرار بگذاريد كه درصورتی که پس از پانزده دقيقه هنوز وسوسه باقی بماند، میتوانيد دوباره مصرف کنید. برای کسب داده ها بیشتر در موضوع مصرف دوباره مواد مخدر کلیک فرمائید.
تكنيک تنفس درونی
با ده تنفس آرامش دهنده از وسوسه رهایی یابید. تصور كنيد كه با هر دم، هوايي خنك و تازه و انرژيقسمت وارد بدن شما گردیده و با بازدم كليه احساسات بد وسوسه و نااميدي از بدن بیرون ميشود. استمرار در تمرين اين تكنيك سبب اثربخشي بيشتر آن در موارد بعدي ميشود.
کنترل خشم در اعتیاد
به طور کلی میتوان ذکر کرد که کنترل رابطه خشم و اعتیاد در اشخاص مبتلا، کاملابه وضعیت زندگی و سبک آن بستگی دارد و شخص بایستی زندگی در موقعیت ناسالم را کنار گذاشته و به زندگی معمولی و سالم روی آورد. لازم است بدانید که انکار خشم ممکن میباشد برای آن لحظه کاربردی و موثر باشد، البته در صورت بودن در همان فضا و سبک زندگی احتمال دارددر مشکلات آتی برخورد شدیدتری را از خود نشان دهد.
پزشکان به عده ای که قصد ترک اعتیاد را دارند. سفارش مینمایند تا با تولید یک فضا و سبک زندگی سالم خویش را از ایرادات فکری رها سازند و کارهای سالمی را در برنامه زندگی خویش وارد نمایند.
به همین عامل بهدنبال این مقاله راههایی که اشخاص معتاد میتوانند با خشم با روشهای سلامت و مثبت رویارویی نمایند را در اختیار شما عزیزان قرار دادهایم:
- مسافرت؛
- صحبت و وقت گذراندن با دوستان؛
- مراقبه و اجرای ورزشهای خیالی؛
- درگیر شدن با اعمالی که فکر و ذهن را مشغول مینماید؛
- ورزش و فعالیت های بدنی؛
- دوری از چیزهایی که سبب اندوه میشوند.
نقش خانواده و آشناها در پیشگیری و ترک اعتیاد
مهارت کنترل خشم و ابراز سالم
مجموعا برای ذکر راهحلی مطلوب برای این مسئله لازم است بدانید. که مشورت با یک پزشک دارای تخصص درزمینه اعتیاد و روانشناسی می تواند بسیار کاربردی و اثر گذار باشد. چون پزشک به مشکلات و صحبتهای فرد معتاد گوش میدهد. و درنهایت بنا بر قوانینی که در آن قراردارد راه حلهایی را در اختیارش قرار می دهد تا بتواند. به بهترین شکل خشم خویش را کنترل کند و رابطه خشم و اعتیاد را به کمترین مقدار برساند.
کارهای زیادی وجود دارد که فرد می تواند خشم خود را مهار نماید و آن را به روشی سالم به اطرافیان خویش بیان کند. که از این راهها میتوان به ارتقا تمرکز و اعتمادبهنفس اشاره نمود. و شخص با تکرار این قضیه کهاین وضعیت روحی و روانی نامناسب زود گذر میباشد و بهمرور زمان با ترک کامل اعتیاد از بین خواهد رفت، میتواند به خویش انرژی مثبت داده و خود را برای داشتن زندگی سالمتر فراهم نماید
وجود استرس در بیماران در حال ترک اعتیاد
با دقت بدین که برخوردهای منفی زیادی در معتادان در حال ترک اعتیاد، نسبت به استرس وجود دارد، لذا می بایست در برنامه هایی که برای معالجه اعتیاد طراحی میشود. روش مقابله معتادان با واکنش های منفی نسبت به استرس را بوسیله خودشان مد نظر قرار داده. و با فراگیری فنون راهبردی، آنها را به سمت عدم استفاده از روش های ناکارآمد و به کار گیری از واکنش مقابله درست با استرس سوق داد.
مقاله“پیشگیری از اعتیاد” را برسی کنید شاید به دردتون بخوره❤️
ارتباط استرس و عود اعتیاد
در بین استرس به منزله برانگیزاننده ای درونی و عود اعتیاد ارتباط نزدیکی وجود دارد. به همین عامل کنترل استرس و پیش گیری از آن ضروریست. یکیاز شیوه های پیشگیری از وسوسه، مدیریت و کنترل استرس در زمان ترک بیماری اعتیاد میباشد.
دلایل عود کردن اعتیاد
مهمترین دلایل عود کردن اعتیاد را در اینجا بصورت فهرستوار می آوریم. شما میتوانید در زمینهی مجموع این موردها با روانشناس خویش صحبت کنید:
- بوجود آمدن احساسات منفی و مثبت
- آزمودن خویشتنداری
- گفت و گو با سایرافراد
- عوامل ایجاد فشار در اطراف (دفتر کار، خانواده، مهمانیها و…)
- دردهای جسمانی ترک اعتیاد
هیچ وقت از عود کردن نترسید و برای غلبه بر ترس خود، از مشاوران و متخصصان دراین باره کمک بگیرید.
نشانه های جسمانی در مواجهه با استرس
نشان های شناختی استرس افکار منفی و نگران کننده ای درباره آینده یا این که افکار ناراحت کننده ای درباره گذشته میباشد. این افکار نگران کننده با (در صورتیکه) و نکند (که …) یار و همدم میباشد. اشتغال خیالی به ذهن ها منفی سبب می گردد اعتنا و تمرکز کاهش یابد و ایرادات خواب و حواس پرتی ساخت گردد.
برای رویارویی با افکار منفی می بایست به ذهنتان دقت فرمایید، این افکار را شناسایی فرمایید و به یاری فنون شناختی اعتبار آنهارا به بحران بکشید. از این به آن گاه هر گاه در گیر استرس شدید، به ذهنتان دقت و افکار منفی را یادداشت نمایید و آنان را به چالش بکشید.
نشانه های رفتاری اشخاص در مواجهه با استرس
اجتناب، برقراری، رفتارهای انفعالی و پرخاشگرانه نشان های رفتاری بعضی از افراد در مواجهه با استرس بهحساب میآید. چنانچه اجتناب نشانه ای رفتاری میباشد، مواجهه با هر چیزی که شخص از آن اجتناب می نماید، ضروری میباشد.
نا آرامی و بی قراری نشانه دیگریست که در صورت شدید بودن، ممکن میباشد به دارو درمانی نیاز داشته باشد. فنون تنفس دیافراگمی و آرمیدگی و نیز ورزش و فعالیت های بدنی از جمله فنونی میباشد. که سبب میشود ناآرامی و بی قراری کاهش یابد.
درباره بهترین کمپ ترک اعتیاد در تهران بیشتر بخوانید
سخن آخر در مورد کنترل و مدیریت ترک اعتیاد
دراین مقاله که بوسیله کلینیک ترک اعتیاد احیاء تازه برای شما عزیزان محیا گردیده بود به مواردی از کنترل و مدیریت ترک اعتیاد و توضیح درباره هرکدام پرداختیم و متوجه شدیم که چه طور میتوان این ناهنجاری را کنترل کرد. به طور کلی توصیه ما به اشخاصی که مبتلا اعتیاد بودهاند و میخواهند نسبت به ترک ماده مصرفی خویش اقدام نمایند این است که قطعا با پزشک دارای تخصص مشورت کردن کنید تا بهصورت کنترلشده و با برنامه از این مرحله سخت عبور فرمائید.
همچنین شما عزیزان میتوانید با ثبت نام در این سایت از امتیازات ویژه ثبت نام آنلاین بهره مند شوید .