پشتیبانی کمپ ترک اعتیاد احیاء تازه
پاسخگوی همه سوالات شما عزیزان هستیم.

09358666564 09122687608

نقش خانواده و آشناها در پیشگیری و ترک اعتیاد

folder_openمقالات
commentبدون دیدگاه

تاریخ بروز رسانی : 1401/07/03 – توسط : MHA007

زمانی که در خانواده یکی از افراد معتاد می‌شود، نه تنها زندگی شخصی خود تحت تاثیر قرار گرفته بلکه روی بقیه افراد خانواده نیز تاثیر می‌گذارد و موجب می‌شود وظیفه ها و نقش‌های معمول اعضای خانواده تغییر کند و یا از انجام کارهای روزمره‌ی خود به دور شوند و جایگاه دیگری در خانواده پیدا کنند. به صورتی که نیرو و انرژی خود را صرف مراقبت از خانواده در برابر آسیب‌ها و اثرات مخرب اعتیاد می‌کنند.

قطعا ترک اعتیاد به مواد مخدر به آسانی اتفاق نمی‌افتد و فرد معتاد باید درد شدید و مشکلات زیادی را تحمل کند. چنانچه روش طاقت فرسای ترک اعتیاد به مواد مخدر با یاری عزیزان و نزدیکان فرد معتاد انجام گیرد، تحمل آن راحت تر خواهد شد. زمانی که شخص معتاد تصمیم به ترک اعتیاد می‌گیرد، می ‌توان از خانواده به عنوان یک یاری دهنده برای ترک استفاده کرد.

نقش خانواده و آشناها در پیشگیری و ترک اعتیاد
نقش خانواده و آشناها در پیشگیری و ترک اعتیاد

نقش خانواده و آشنایان در پیشگیری و ترک اعتیاد چیست؟

در نظر داشته باشید که خانواده ها همیشه نقش مثبتی در ترک اعتیاد ندارند و گاهی حتی الگوی نامناسبی برای دیگر افراد خانواده خود محسوب می‌شوند. برای مثال اگر در خانواده پدر خانواده که به عنوان حمایت کننده و پشتوانه یک خانواده است به اعتیاد مواد مخدر مبتلا شده باشد، حتماً الگوی نامناسبی برای فرزندانش می شود. در این مسیر فرزندانی که از پدر خود الگو گرفته اند، انگیزه و اشتیاقی برای ترک و عدم مصرف نمی بینند! در نتیجه حتی راه استفاده از مواد مخدر را روز به روز بیشتر از گذشته ادامه می دهند. اعتیاد حتی موجب عوض شدن سبک زندگی خانواده به صورت منفی خواهد شد.

(درمقاله”جلوگیری و پیشگیری از مواد مخدر“در این مورد بیشتر اطلاعات کسب نمایید).

مواقعی که خانواده و آشناها متوجه اعتیاد یکی از اعضا می‌شوند همه توجه‌ افراد به سوی او جلب خواهد شد. در این شرایط ممکن است نیازهای روحی و جسمی سایر اعضای خانواده تامین نشود! برای مثال پدری که معتاد است وظیفه اش بر دوش مادر یا یکی از فرزندان می‌افتد. هر یک از این اشخاص مجبور می‌ شوند راه جدیدی را برای رو به رو شدن با مشکلات در پیش بگیرند. آن‌ها نیز ناچار می‌شوند برای جلوگیری از بحث و درگیری، خیلی از مسائل و مشکلات ‌دیگر را نیز تحمل کنند. این روش های جلوگیری، رفته رفته قسمتی از سبک زندگی خانواده می‌شود.

اعتیاد قوانین خانوادگی را هم ممکن است عوض کند. هر شخصی در برابر این موضوع رفتار خاص و منحصر به فرد خودش را در پیش می‌گیرد. بعضی ها امکان دارند این شرایط را قبول کنند تا جایگاه خود را حفظ کنند. بعضی دیگر هم با مسائل موجود می‌جنگند که منجر به طلاق، جدایی، جرو بحث و.. خواهد شد. همین تغییرات باعث عوض شدن قوانین در بین اعضای خانواده خواهد شد. به عنوان مثال افرادی که در یک خانواده هستند در برابر تمامی مشکلاتی که پیش روی خود دارند، امکان دارد عکس‌العملی از خود نشان ندهند.

حتی امکان دارد اعتماد در خانواده از بین برود و افراد دیگر به خودشان هم اطمینان و اعتماد نداشته باشند و همیشه سعی می‌کنند حقیقت را از خودشان دور کنند. در برخی شرایط هم شادی، غم و … را بروز ندهند و آنها را مخفی نگه دارند.

پیشگیری از ترک اعتیاد
پیشگیری از ترک اعتیاد

تاثیر اعتیاد یکی از اعضای خانواده بر روی فرزندان

این بلا و مصیبت هم بر روی سلامت جسمی کودکان و هم بر روی سلامتی روان آن ها اثر گذار است. اعتیاد والدین رشد کودکان را در خطر مشکلات جدی قرار می‌دهد. خانواده ای که به دام اعتیاد گرفتار هستند، بیشتر زمان خود را به دنبال مواد و استفاده آن می‌گذراند و دیگر تسلط و زمانی برای رسیدگی به امور تربیتی فرزندان خود ندارند. حتی امکان سو استفاده روحی، جسمی و جنسی از جمله اتفاقاتی است که رخ دادن آنها در این خانواده ها وجود دارد. کودکانی که در این محیط زندگی می‌کنند دیگر کنترل درونی ندارند و عزت نفس خودشان را از دست خواهند داد.

چند مورد از جلوگیری اعتیاد فرزندان در خانواده به اعتیاد

  • در گام اول باید روابط خودتان با فرزندانتان را تقویت کنید و برای دوست یابی آنها راهکارهای مناسبی را ارائه دهید.
  • عواملی که در تقویت اعتماد به نفس فرزندانتان تاثیر گذار هستند را به آنها یاد بدهید و همچنین عواملی که باعث خود کم بینی آنها شده است را شناسایی کنید.
  • تا جایی که می‌توانید به فرزندان خود نزدیک شوید و راجع به علایق مشترک شما و آنها صحبت کنید و سعی کنید در این روابط یک ارتباط صادقانه و دوستانه دشته باشید.
  • از مشکلات تحصیلی، فردی و… آنها باخبر شوید و برا حل کردن این مشکلات آنها را راهنمایی و کمک کنید.
  • اگر مشکل روحی و روانی دارند، آنها را نزد یک مشاور ببرید.
  • تلاش خود را داشته باشید تا آنها را به واقعیت نزدیک کنید و نه آن چیزی که مد نظر شماست!
  • الگوی مناسبی برای فرزندانتان باشید.
  • فرزندان خود را ورزش های جسمی تشویق کنید.(تاثیر ورزش در ترک اعتیاد)
  • کودکان خود را نسبت به عاقبت و ضررهای ویرانگر مواد مخدر و اعتیاد آشنا کنید.

نقش مهم خانواده در جلوگیری از بازگشت به اعتیاد

نقش آشناها در ترک اعتیاد
نقش آشناها در ترک اعتیاد

خانواده و شریک زندگی افراد معتاد به راحتی می‌توانند تشخیص بدهند که چه زمانی عزیزان آنها دوباره به مصرف مواد مخدر و اعتیاد روی آورده اند. شروع استفاده به مواد مخدر اکثراً با عوض شدن رفتار و خشونت بی‌ دلیل و ناگهانی رخ می‌دهد. حتی چشمان فرد حالتی به خود می‌گیرد که اکثراً علامت گرایش به استفاده مواد مخدر است.

این نشانه‌ها بازگشتی از مرحله عاطفی یا روانی بازگشت به اعتیاد است که قبل از برگشت واقعی به اعتیاد دیده می‌شود. امکان دارد فرد معتاد هفته ‌ها یا حتی ماه‌ ها در مرحله بازگشت روانی باقی بماند! اما کاری برای استفاده مواد یا الکل نکند. به مفهومی دیگر میان زمان بازگشت روانی و بازگشت جسمی به اعتیاد فاصله زمانی وجود دارد.

رفتار خانواده در دوره درمان و ترک اعتیاد باید چگونه باشد؟

اعتیاد به مواد مخدر یک اتفاق ناپسند همراه با نتیجه های نامطلوب جسمی و روانی است. فرد معتاد درگیر عوارض روانی می‌شود که نجات از آن‌ها به آسانی انجام نخواهد بود. به همین دلیل خانواده باید در نظر داشته باشد که علاوه بر حامی مالی و فیزیکی باید از دید روانی نیز فعالیت لازم را انجام داده و فضای امن روانی را برای فرد معتاد ایجاد بیاورند. اگر خانواده در این مورد، به درستی عمل نکند و شخص معتاد را مورد حامی روانی قرار ندهد، ممکن است باعث از دست دادن انگیزه در فرد معتاد برای ترک شده و او را نسبت به ادامه روش ترک اعتیاد به مواد مخدر دلسرد نماید. در نتیجه خانواده‌ و آشناها نقش مهمی در درمان و ترک اعتیاد دارند.

چند نمونه از حمایت خانواده و آشناها از فرد معتاد برای ترک اعتیاد و درمان آنها

  • بیشتر شدن انگیزه فرد معتاد به ادامه روش ترک اعتیاد
  • همدردی و صمیمت بیشتر بین خانواده
  • حس ارزش مندی و مهم بودن (شخص معتاد به این حقیقت می‌رسد که هنوز هم برای تک تک اعضای خانواده خود مهم است و آن ها به او علاقه دارند. در نتیجه بر تصمیم خود به ترک اعتیاد متمرکز تر خواهد شد)
  • درست کردن رابطه آسیب دیده
  • بیشتر شدن اعتماد به نفس فرد معتاد
  • بیشتر شدن آگاهی در مورد اعتیاد و نحوه اثرگذاری آن بر افراد
  • اکثرا الگوهای ناسازگارانه در میان اعضای خانواده دلیل به گرایش فرد به اعتیاد می‌شود. در خانواده درمانی، هدف درمان دیگر اعضای خانواده و از بین بردن دلیل گرایش به مواد است.
  • جلب اعتماد خانواده نسبت به فرد بعد از ترک اعتیاد
  • تشویق فرد معتاد به درمان و آگاه کردن وی از مشکلات رفتارش
  • حمایت و پشتوانه از فرد معتاد در راه درمان و یادآوری اینکه توان ترک کردن را دارد و می‌تواند درمان خود را آغاز و ادامه دهد
  • همراهی بیمار در زمان آمد و رفت به جلسات درمانی و روان درمانی آنها
  • کمک به کم شدن نشانه‌های برانگیزاننده استفاده مواد در محیط
  • گفت و گو با آن ها در زمان وسوسه و میل شدید به مصرف مجدد
  • سپردن تکالیف سبک و کم استرس به بیمار، به طوری که اکثر وظایف و مسئولیت‌ها مهم تر شود
نقش خانواده در ترک اعتیاد
نقش خانواده در ترک اعتیاد

پیشگیری از اعتیاد با مشاوره

دوستان عزیز که نیاز دارند از تجربه های یک متخصص اعتیاد در زمینه پیشگیری از اعتیاد صحبت بکنند ، میتوانند یکی از راه های زیر را برای این مورد امتحان بکنند.کمپ ترک اعتیاد احیاء تازه به عنوان بهترین کمپ ترک ااعتیاد در تهران توانسته یک بستر مناسب برای افرادی که نیاز به مشاوره دارند بسازد.

کمپ ترک اعتیاد احیاء تازه یکی از بهترین کمپ های حال حاضر در تهران و اطراف تهران مثل  (کهریزک ، رباط کریم ، پرند ، پیشوا ، جنوب تهران ،  ورامین ، پاکدشت ، شهرری ، قرچک) می باشد . شما دوستان عزیز میتوانید با رفتن به صفحه “ثبت نام در کمپ ترک اعتیاد” یک قدم بزرگ برای ترک اعتیاد به حشیش و یا سایر مواد های مخدر خود و یا دوستان و نزدیکان خود بردارید .

شماره تماس کمپ ترک اعتیاد احیاء تازه

چت آنلاین

ثبت نام در کمپ ترک اعتیاد

شبکه مجازی کمپ ترک اعتیاد (اینستاگرام کمپ)

شماره تماس مستقیم مدیریت ، آقای رنجبر :

tel: 09122687608

5/5 - (3 امتیاز)
مقاله قبلی
جلوگیری مواد مخدر-پیشگیری مواد مخدر
مقاله بعدی
کمپ ترک اعتیاد آقایان
درباره کمپ ترک اعتیاد اختیاری و اجباری بیشتر بدانید
Tags: پیشگیری ترک اعتیاد, نقش خانواده در ترک اعتیاد

پست های مرتبط :

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.