پشتیبانی کمپ ترک اعتیاد احیاء تازه
پاسخگوی همه سوالات شما عزیزان هستیم.

09358666564 09122687608

مواد افیونی چیست؟

folder_openمقالات
comment2 دیدگاه

تاریخ بروز رسانی : 1401/03/29 – توسط : admin

مواد افیونی چیست
مواد افیونی چیست

افیونی چیست ؟

مواد افیونی را میتوان به صورت طبیعی در گیاه خشخاش پیدا کرد . افیون ها میتوانند داروهای تجویز شده توسط پزشک باشند که در دسته مسکن ها قرار گرفته اند .مسکن ها مستقیم بر روی مغز در قسمت درد تاثیر می گذارد و باعت کاهش درد در بدن  می شود . همچنین میتوان از آن برای مصرف خیابونی هروئین استفاده کرد . مواد افیونی بسیار اعتیادآور هستند که اگر خارج از دستور پزشک مصرف شوند باعت ایجاد وابستگی شدید بدن به مواد افیون دار می شود . ترک این نوع مواد بسیار دشوار می باشد اما غیر قابل امکان نیست و میتوان آن را ترک کرد .

درمان های روانشناختی مثل درمان شناختی رفتاری و درمان دارویی ، مثل متادون و دسته های نزدیک بر آن ، بیشتر کاربرد درمانی دارد تا اعتیاد . برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مصرف مواد مخدر کلیک نمایید ! .

مواد افیونی چیست ؟

دارویی هایی که از راه کند کردن فعالیت دستگاه عصبی مرکزی باعث کاهش درد در بدن می شوند را مواد افیونی می نامند ، که تریاک و مشتقات آن جزوه این دسته قرار می گیرند . کاره این مواد به شکلی می باشد که احساس بدنی و توان پاسخ دادن به آن بسیار کاهش می یابد .این داروها جزوه داروهای مخدر به حساب می آیند . اسم صحیح آن مواد افیونی می باشد زیرا مواد مخدر اصطلاح روشنی درباره این نوع مواد نیستند چون داروها و مواد مخدر زیادی را در بر میگیرند .

اینفوگرافیک مواد افیونی چیست؟

ما در این تصویر به صورت کامل درباره اینفوگرافیک مواد افیونی توضیح دادیم و میتوانید با زوم کردن بر روی آن ، کامل آن را برسی بنمایید .

اینفوگرافی مواد افیونی
اینفوگرافی مواد افیونی

انواع مواد افیونی

در دسته بندی های انجام شده ، به صورت اصلی سه نوع مواد مخدر وجود دارد که ما در این مقاله به شناخت کوتاهی از آن ها می پردازیم و شما را با آنان آشنا میداریم ، انواع دیگر مواد ها به صورت فرعی زیر گروه هر یک از این گروه ها قرار دارند .

  • مواد افیونی صنعتی :
    این مواد به دست انسان ساخته شده است . از جمله این مواد را میتوان به : پتیدین ، لوورفانول ، متادون ، قرص ترامادول ، فنتانیل می باشد ، همچنین میتوانید با کلیک بر روی ترک هروئین ، به صورت کامل درباره آن بخوانید .
  • مواد افیونی طبیعی :
    به این دسته از مواد که به صورت طبیعی یافت می شود آلکالوئیدها نیز می گویند . در این مواد ترکیبات شیمیایی پایه حاوی نیتروژن که در گیاهانی مثل تریاک وجود دارند یافت می شود . از جمله این مواد میتوان به مورفین ، کدئین ، تبائین و … اشاره داشت .
  • مواد افیونی نیمه صنعتی :
    برای به دست آوردن مواد مخدر نیمه صنعتی (مواد افیونی نیمه صنعتی) باید مواد مخدر طبیعی را طبق عمل شیمیایی تغییر داد . تریاک های نیمه سنتتیک مثل هیدرومورفون ، اکسی کدون ، هیدروکدون و همچنین هروئین که از مورفین ساخته شده است جزوه این گروه قرار دارد.

مصرف های قانونی و غیر قانونی موادافیونی

مواد افیونی به خاطر این که باعث کاهش درد و دردزدایی دارند در مصارف پزشکی استفاده می شوند اما عده ای از افراد این ماده را به صورت غیر قانونی به علت این که باعث تغییر خلق و خو و کاهش اظطراب و درد در بدن می شود به صورت فراوان در دست مصرف کننده می رسانند . تریاک که از شیره خشک شده در هوا از گیاه خشخاش است ، شامل چند نوع ماده شیمایی مثل مورفین و کدیین می باشد . خواص دارویی کدیین در پزشکی ، به عوان دردزدایی و توقف کننده سرفه می باشد . کدیین معمولا به دست پزشک تجویز می شود و اثرات کنترل شونده و ملایمی دارد.

در این نوع مواد ها ، مورفین و هروئین که از مشتقات مورفین می باشد بسیار قوی تر از کدئین است. بیشتر مواد افیونی مصرف شده به شکل هروئین در بین معتادان می باشد  زیرا غلظت آن از مورفین بیشتر می باشد و راحتر میتوان آن را مخفی کرد . دوستان عزیز میتوانید برای اطلاعات بیشتر درباره ترک مورفین کلیک نمایید .

فیزیکی مواد افیونیعلائم اعتیاد به مواد مخدر

ما در این مقاله میخواهیم به شما عزیزان بگوییم که تشخیص زود هنگام سوءمصرف مواد مخدر ، بهترین راه برای پیشگیری از ایجاد شدید اعتیاد می باشد . برای تشخیص فردی که مبتلا به اعتیاد می باشد چند راه و علائم هشداردهنده وجود دارد که شامل رفتار های فیزیکی و رفتار در بین افراد معتاد می باشد . ما چند تا از این رفتار هارا به شما میگوییم :

  1. گشاد شدن مردمک به صورت غیر طبیعی
  2. پیدایش نشانه های تزریق بر روی بازو ها و یا پاها
  3. از بین رفتن تایم خواب ، بیداری بیش از هد و یا به خواب رفتن در زمان های نامناسب
  4. کناره گیری از فعالیت های ورزشی و یا اجتماعی که در قدیم به آن ها علاقه داشتن .
  5. قرمزی و خارش شدیدی پوستی
  6. تغییرات بیش از اندازه در خلق و خوی فرد
  7. مشارکت و همکاری در بعضی از فعالیت های پر خطر مثل رانندگی تحت تاثیر دارو
  8. اقدامات بدون فکر به صورت ناپسند

عوارض جانبی مواد افیونی

در عوارض کوتاه مدت مواد افیون دار، بستگی به نوع مصرف مواد و دارو دارد .اثرات این دارو ها بیشتر وقتا چیزی بین 15 الی 30 دقیقه ابتدایی رخ میدهد و این روند ممکن است تا ساعت ها ادامه داشته باشد . ما به شما عزیزان عوارض جانبی فوری مواد افیونی را میگوییم ، عبارتند از :

  • اعتماد به نفس بیش از هد به صورت کاذب
  • احساس آرام شدن عصاب و بدن
  • تنفس های سطحی و آرام ، خارش های پوستی و قرمزی آن
  • کاهش شدید وزن ، تار شدن بینایی ، توهم زیادی
  • اختلال به وجود آمدن زیاد در قضاوت کردن و سبک شدن سر

عوارض بلند مدت مصرف مواد افیونی

بدترین نوع در عوارض بلند مدت مصرف مواد افیونی ، عوارض بلند مدت آن می باشد که مهم ترین آن ها آسیب رسیدن به اندام های حیاطی بدن است .همچنین در افراد ممکن است معضلات شناختی و حواس پرتی و عدم داشتن تمرکز ، اضطراب و افسردگی را تجربه بکنند .ما برای شما سه مورد از عوارض بلند مدت مصرف مواد افیونی را آماده کردیم ، آنها عبارتند از :

  1. آسیب رسیدن به کبد و یبوست شدید
  2. آسیب وریدی به علت مصرف زیاد و مداوم و تزریق وریدی
  3. نداشتن تعادل عاطفی ، نداشتن تمرکز ، افسردگی شدید و بیخوابی
مواد افیونی
مواد افیونی

سم زدایی چیست؟

برای بعضی از بیماران اعتیاد که اختلال استفاده از مواد افیونی را دارند ، در ابتدای درمان آن ها در کمپ ترک اعتیاد ، از روش سم زدایی استفاده می شود . این روش به معنای خروج کنترل شده با دارو زیر نظر پزشک و درمانگر اعتیاد است . اما فقط سم زدایی چاره کاره ترک اعتیاد نمی باشد ، زیرا بیشتر بیماران اعتیاد ، بعد از سم زدایی و ترک موقت اعتیاد ، مصرف دارو را مجدد از سر میگیرند . در روش سم زدایی هیچ روش یکتا و واحدی برای ترک همه مواد مخدر وجود ندارد و هر نوع مواد افیونی روش مخصوص و سم زدایی مخصوص خود را دارد.

ما در مقاله “سم زدایی بدن” به این روش به صورت کامل و جامع پرداختیم ، میتوانید بر روی آن کلیک نمایید و اطلاعاتی درباره آن کسب نمایید !.

بیشتر مصرف کنندگان معمولی ماده هروئین ، به سمت متادون مصنوعی که نام آن هم تریپادی می باشد روی می آورند که آن یک داروی طولانی مدت است که به روش های تزریقی و یا خوراکی مصرف می شود. در این روش دوز به صورت آهسته آهسته به مدت زمان حدود یک هفته کم می شود . در این ماده از داروی کلونیدین که برای کاهش فشار خون بدن استفاده می شود ، برای کم کردن مدت زمان ترک و تسکین علائم جسمانی به آن اضافه می شود.

درمان اعتیاد به مواد افیونی

اعتیاد یک وضعیت کاملا پیچیده و طولانی مدت می باشد که برای هر فرد متفاوت است ، به همین خاطر درمان اعتیاد مواد افیونی نیز روش های مختلف و خاص خود را دارد که بسیار پیچیده و چند وجهی می باشد . پس یادتون باشد که یک درمان خاص برای همه افراد بیمار به اعتیاد مناسب نمی باشد . در روند درمان اعتیاد به مواد افیونی ، فرد نیاز به کمک دارد تا آسیب های جسمی ، زیر بناهای روانی و جنبه های فیزیکی اعتیاد را به بازبینی قرار بدهند و راه مناسب درمان آن را بیابند ، شما در مقاله “ترک اعتیاد به مواد مخدر ” میتوانید به صورت کامل و جامع در این باره بخوانید.

سخن آخر

اگر چه ممکن است پیدا کردن راه درمان یک فرد از مواد افیونی دشوار باشد و بعضی از اوقتات باعث درمان های طولانی و متعدد و حتی عودهای احتمالی باشند ، اما به احتمال بسیار زیاد از این تصمیم خود برای ترک اعتیاد پشیمان نخواهید شد .داستان های زیادی از افراد وجود دارد که به صورت کامل با مواد افیونی در بدن خود مقابله کردن و بعد از آن روی به سمت یک زندگی پاک و بدور از اعتیاد ، به صورت موفق و حرفه ای ادامه دادند .

راه های تماس با ما

دوستان عزیزی که تمایل به برقراری ارتباط با ما را دارند ، میتوانید از راه های زیر با ما در تماس باشید :

چت آنلاین
تماس با ما (ثبت نام در کمپ)
شبکه مجازی کمپ ترک اعتیاد احیاء تازه (اینستاگرام)

اگر ساکن شهر تهران، یا اطراف آن مثل (ورامین ، پاکدشت ، شهرری ، قرچک) می باشد و نیاز به ترک اعتیاد در کمپ ترک اعتیاد دارید ، با ما در تماس باشید تا مشاوران ما بهترین راه های ترک اعتیاد را در اختیار شما عزیزان بگذارند .

لطفا به این مطلب امتیاز دهید.
مقاله قبلی
ترک ریتالین؛ ترک اعتیادی سخت ولی امکان پذیر!
مقاله بعدی
درمان های دارویی اعتیاد
درباره کمپ ترک اعتیاد اختیاری و اجباری بیشتر بدانید
Tags: افیون, مواد افیون دار, مواد افیونی, مواد افیونی چیست

پست های مرتبط :

نتیجه‌ای پیدا نشد.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.