پشتیبانی کمپ ترک اعتیاد احیاء تازه
پاسخگوی همه سوالات شما عزیزان هستیم.

09358666564 09122687608

اوردوز یا مصرف بیش از اندازه مواد مخدر چیست؟

folder_openمقالات
comment2 دیدگاه

تاریخ بروز رسانی : 1401/03/29 – توسط : admin

اُوِردوز (Overdose) یا مصرف بیش از اندازه مواد وقتی پیش می آید که فرد اندازه های بیشتر از اندازه معمولی ماده ‌ای حاوی از داروهای بدون نسخه، داروهای اجازه داده شده یا داروهای غیر مجاز را استفاده کند. اوردوز امکان دارد که اتفاقی یا عمدی باشد. چنانچه شخصی بیش از اندازه تعیین شده و گفته شده پزشکی از یک دارو استفاده کرده باشد، اوردوز به حساب میآید آید.

اوردوز چیست
اوردوز چیست

اوردوز انواع مواد مخدر

به همین دلیل باید توجه داشت که بعضی افراد امکان دارد نسبت به داروها یا مواد خاصی حساسیت بیشتری از خود بروز داده و با اندازه های پایینی از آن هم درگیر مسمومیت شوند. پس امکان دارد که با مصرف دوز عادی یک دارو هم درگیر به اوردوز شوند. داروهای غیرقانونی و مواد مخدری که برای مستی و خوشحالی و نئشگی مورد استفاده و مصرف قرار می‌گیرند، امکان دارد اندازه زیادی از آن در زمانی که سوخت و ساز فرد نتواند به‌ سرعت دارو را از بدن خارج کند، دلیل به اوردوز خواهد شد.

رو به رو شدن با مواد شیمیایی، ترکیب های گیاهی و باقی مواد سمی که باعث آسیب بدن می‌ شوند نیز مسمومیت نام دارد. هرچه دوز و یا مدت زمان مصرف و اتفاق با این مواد بیشتر باشد، مسمومیت نیز وخیم تر خواهد بود. عکس العمل افراد نسبت به اوردوز مختلف است. درمان ‌های آن نیز با توجه به نیازهای فرد مختلف هستند. جوانان و دیگر افراد برای آسیب زدن به خود با یک یا چندین داروی مختلف و یا مواد مخدر، اوردوز می‌کنند. آسیب زدن به خود ممکن است علتی دانسته شده برای زمینه خودکشی باشد. افرادی که به عمد و به دفعه هایی اودوز می‌کنند، به بیماری ‌های روانی زمینه ‌ای ابتلا هستند.

عوامل خطرناک در اوردوز

در ادامه ما چندین روش عوامل خطرناک در مصرف اوردوز را به شما میگوییم . پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

اوردوز مواد مخدر
اوردوز مواد مخدر

چندین عامل که می ‌تواند خطر اوردوز را بیشتر افزایش دهدعبارتند از :

  1. جای نگهداری نامناسب داروها: در صورتی که داروها در جای غیر مناسبی  نگهداری و حفاظت شوند، کودکان خرده بین می‌ توانند به آسانی به آن توانایی پیدا کنند و آن را در دهان خود قرار دهند. همین طور برای بچه ها و خردسالان راحت است داروهایی که درب های آن‌ ها به ‌درستی بسته نشده یا دور از دسترسشان و حفظ و نگهداری نشده را استفاده کنند.
  2. نداشتن آگاهی یا قبول نکردن و انجام ندادن  راه حل های برچسب های دارویی: حتی شخص های  بزرگسال هم نیز در صورت نداشتن احترام به راه حل ها می ‌توانند درگیر اوردوز شوند. اوردوز تصادفی یا مصرف دوز عادی دارو زودتر از زمان قانونی با فاصله‌ی زمانی کم می‌تواند به راحتی دلیل به اوردوز شود.
  3. اوردز یا سوءمصرف یا اعتیاد: سوءمصرف عمدی داروهای تجویز شده یا استفاده از داروهای غیرقانونی و مواد مخدر نیز می ‌تواند فرد را در اعراض کننده خطر اوردوز قرار دهد. این خطر در صورت استفاده از چندین دارو، قاطی کردن مواد مخدر با هم یا مصرف آن ‌ها به همراه الکل بیشتر افزایش می‌یابد.
  4. اختلالات روانی: اختلالات روانی نیز از علت های خطر اوردوز است. افسردگی و افکار خودکشی نیز می ‌تواند خطر اوردوز را بیشتر افزایش دهد. این کار مخصوصاً در صورت درمان نشدن این علائم می ‌تواند  خطرساز باشد.

نشانه های اوردوز

مصرف زیادی مواد مخدر باعث اوردوز یا همان بیش فعالی زیادی میشود که در ادامه با چند نشانه مهم از علت وجود اوردوز را به شما میگوییم ، پس با ما همراه باشید .

نکته : نشانه های اوردوز ممکن است بسته به شخص، دارو و اندازه مصرف نیز متفاوت باشد

  • مشکلات مربوط به نشانه های حیاتی مانند: دما، نبض، تعداد تنفس و فشار خون.
  • اندازه های نشانه های حیاتی ممکن است پایین آمده، زیاد شده یا کامل قطع شود.
  • خواب ‌آلودگی، گیجی و کما که رایج و زیاد است و در این حالت، اگر که در اثر استفراغ بخشی از محتویات معده وارد ریه‌ شود، می‌تواند بسیار خطرناک باشد.
  • عرق کردن یا عرق سرد یا گرم و خشک شدن پوست.
  • درد قفسه‌ سینه که می ‌تواند در اثر آسیب قلبی یا ریه ها به ‌وجود آمده باشد.
  • تنگی نفس که در این اوضاع، تنفس ممکن است سرعتی تر، یواش و عمیق یا کم ‌عمق باشد.
  • شکم درد، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، استفراغ خونی، حضور خون در مدفوع.
  • از دست دادن هوشیاری
  • عدم تسلط در هنگام راه رفتن
  • بیقراری
  • رفتارهای عصبی
  • گشاد شدن مردمک چشم
  • لرز و تشنج
  • توهم

اوردوز انواع مواد مخدر

اوردوز با هر دارویی ممکن است اتفاق بیوفتد. با این حال همه‌ موارد اوردوز کُشنده نیستند. 2  نوع اصلی مواد مخدر در اوردوز مداخله کننده هستند که حاوی تحریک کننده ها و سرکوب کننده ها هستند.

اوردوز انواع مواد مخدر
اوردوز انواع مواد مخدر

تحریک کننده ها

تحریک کننده ها شامل کوکائین، مت‌آمفتامین و داروهای تحریک کننده اجازه داده شده مانند داروهای مورد استفاده در درمان اختلال بیش‌فعالی کم بودن توجه مانند ریتالین است.

(درمورد “ترک اعتیاد کوکائین و کراک“بیشتر اطلاعات کسب نمایید).

سرکوب کننده ‌ها

شامل الکل،‌ بنزودیازپین‌ ها و داروهای ضد افسردگی و مواد افیونی هستند.

(درمورد “ترک اعتیاد الکل” بیشتر اطلاعات کسب نمایید).

مواد افیونی:

مواد افیونی دلیل اصلی اوردوز در جهان هستند. در واقع تصور می ‌شود که مواد افیونی دلیل بیش از دو سوم عوامل اوردوز هستند. مواد افیونی شامل آرام کننده ها مانند کدئین، متادون و سایر آرام کننده ها هستند. در صورت این که نمیدانید مواد افیونی چیست ، میتوانید به صفحه مواد افیونی چیست؟ کلیک نمایید و اطلاعات کاملی کسب نمایید.

شبه ‌مورفین ‌ها:

شبه ‌مورفین‌ ها مخصوصاً فنتانیل، ارزش مرگ ‌و میر و اوردوز مواد افیونی را نیز بیشتر می‌کنند. فنتانیل یک نوع آرام کننده بسیار قوی به شمار می رود که به 2 صورت قانونی و غیرقانونی تجویز می شود. دوزهای بسیار کم فنتانیل هم بسیار قوی و کُشنده است و اکثراً بدون آگاهی مصرف‌کنندگان به بقیه ی مواد مخدر اضافه می‌شود.

(درباره “مورفین” اطلاعات بیشتری کسب نمایید).

چه مقدار هایی از مواد مخدر یا دارو علت بروز یه مشکل اوردوز می‌ شود؟

میزان دوزهایی که باعث به اوردوز می‌ شوند، بسته به عللت های متفاوتی قابل تغییر است. در صورت استفاده داروهای که اجازه داده شده اند، هر اندازه ای بیشتر از نوشته پزشکی می‌ تواند دلیل به اوردوز شود. در حقیقت، این امر تا اندازه ای به این علت است که داروهای غیرقانونی و مواد مخدر پایبند یک استاندارد مشخص شده نیستند و استفاده کننده نمی ‌تواند از تمامی و قدرت اثر مخدری که استفاده می‌کند آگاهی داشته باشد.

در داروهای غیرقانونی و مواد مخدر اکثراً برای اهداف های خاص از جمله سودآوری بیشتر، مواد افزودنی و ناخالصی ‌های زیادی وجود دارد. به این صورت حتی اگر فرد دفعه قبل دوز خاصی از ماده ‌ای را بدون هیچ مشکلی استفاده کرده باشد، همان دوز یا اندازه های کمتری از آن می‌ تواند سری های یعد قوی ‌تر بوده و دلیل به اوردوز شود.

استفاده چند مواد مخدر با هم

اوردوز یا مصرف بیش از اندازه مواد مخدر چیست؟
اوردوز یا مصرف بیش از اندازه مواد مخدر چیست؟

قاطی کردن مواد مخدر یا داروها با یکدیگر می ‌تواند بسیار آسیب پذیر باشد و خطر اوردوز را به صورت زیادی بیشتر کند . موسسه غذا و داروی ایالات‌ متحده بر روی بنزودیازپین ‌ها داروهای افیونی برچسب اخطار جعبه سیاه را سیو کرده و به مصرف‌ کنندگان نسبت به استفاده قاطی این داروها با یکدیگر تذکر داده است. در واقعیت، آمارهایی که انتشار شده نشان می ‌دهد که در حدود ۳۳% موارد اوردوز دلیل به مرگ ‌و میر حاوی از مواد افیونی، یک داروی گروه‌ بنزودیازپین نیز دخالت کننده بوده است.

بنزودیازپین ‌ها، الکل و مواد افیونی همه این ها داروهای خراب و متحول کننده سیستم های عصبی اصلی هستند. وقتی این مواد را با یکدیگر قاطی کنید، به ‌سرعت در مغز و بدن مداخله کرده و اثر بخشی سریعی خواهند داشت. در جمع این ها اثر استفاده قاطی از این گروه مواد سریع ‌تر از استفاده جدای آن‌ ها است. داروها یا مواد مخدری که به طور قاطی قابل استفاده هستند با دخالت دادن، اثر بخشی بسیاری دارند. اکثر اوردوزهای کُشنده در نتیجه استفاده قاطی اتفاق میوفتند.

بسیاری از موارد اوردوز با استفاده قاطی مواد مخدری مثل هروئین و تریاک به ‌همراه داروهای نوشته شده یا استفاده الکل به ‌همراه داروهای بنزودیازپینی مثل کلونازپام به ‌وجود می‌آید. همه داروهای آرام ‌بخش به تنهایی خطر اوردوز بالایی دارند. با این صورت وقتی این داروها جفت با بقیه ی داروها یا مواد مخدر استفاده شوند، خطر اوردوز نیز با توجه به ساز و کارهای اثربخشی مختلف این داروها، بیشتر افزایش پیدا می‌کند. این ساز و کار ها از کم شدن تنفس یا کار ‌های مغزی پیشگیری می کند. ولی وقتی که چندین دارو با هم مصرف شوند این جلوگیری از بین می ‌رود.

زمان رجوع کردن به پزشک برای اوردوز چه زمانی است؟

پزشک و گروه درمانی درمانگاه ‌ها یا اورژانس‌ ها می ‌توانند اندازه وخیم بودن حال افراد مشکوک به اوردوز را تشخیص دهند. بیشتر اوقات بسته یا قوطی دارو می ‌تواند آگاهی های لازم را در اختیار پزشکان و گروه درمان قرار دهد. بعضی مرکزهای درمانی و مطب‌ ها دارای لوازم های کافی برای درمان موارد اوردوز هستند. با این حال، بقیه مطب‌ها نیز به بیماران پیشنهاد می‌کنند به بخش اورژانس بیمارستان مراجعه کنند.

در وضعیت‌ های وخیم بهتر است که از همان اول با اورژانس تماس بگیرید. اکثر اطرافیان و نزدیکان فرد نمی ‌توانند بازشناسایی درستی در مورد وخیم بودن حال او داشته باشند. همیشه بهتر است حتی در زمانی که وضعیت بیمار ظاهری وخیم نیست نیز به نزدیک‌ ترین مرکز فوریت ‌های پزشکی مراجعه کنیم. هنگام روبه رو شدن با موارد اوردوز دارو، بهتر است مراقبت های لازم را داشته باشید. عکس العمل هر فرد متفاوت بوده و پیش ‌بینی عکس العمل بدن هر فرد به داروها و مواد خاص واقعا دشوار و سخت است. در همین حال، بسیاری از افرادی که به آن ‌ها گفته می‌شود باید به اورژانس مراجعه کنند، ممکن است نشانه های جسمی مسمومیت حاد و وخیم را نداشته باشند.

آزمایش‌ های اوردوز

پیشینه پزشکی و معاینه جسمانی اولین گام برای آگاهی اوضاع شخص اوردوز کرده است. پزشک معالجه کننده بر پایه ناحیه هایی از بدن که در اثر اوردوز صدمه دیده ‌اند، آزمایش ‌هایی را انجام می‌ دهد. بسته به نوع داروی استفاده شده و دلیل اوردوز، ممکن است سطوح خاصی از دارو در جریان خون فرد اندازه‌ گیری شود. ممکن است که غربالگری دارو هم انجام بگیرد.

مراقبت کردن در منزل برای اوردوز

اوردوز انواع مواد مخدر
اوردوز انواع مواد مخدر

مواظبت در خانه نباید بدون مشاوره کردن با دکتر یا سم‌ شناس مطبی انجام شود. برای برخی از مورد های اور دوز ناگهانی ، مطب ها ممکن است مراقب های در منزل و تحت نظر بودن را پیشنهاد دهد و نظر بدهد. به دلیل امکان به وجود آمدن مشکل های پس از اوردوز، نباید بدون گفته ی پزشک از شربت های ایپکاک یا بقیه ی داروها در خانه استفاده کرد. هر خانواده‌ ای که فرزندهای خردسال یا کوچک دارند باید شماره تلفن همراه ‌های نیاز را مخصوصا نزدیک‌ ترین مطب ها و درمانگاه های اورژانسی را نزدیک نگه داشته باشند.

کسانی که به عمد و با قصد آسیب زدن به خود اوردوز کرده‌اند، علاوه بر سم ‌زدایی نیاز به دخالت کردن تخصصی روان پزشکی نیز دارد. چنین افرادی حتی در موردهای شکل بی ‌اهمیت اوردوز نیز باید به اورژانس منتقل داده شوند. خطر خودکشی در این نوع افراد بسیار بالاست. هر چه زودتر درمان روان پزشکی نتیجه های بهتری خواهد داشت. پیشگیری و ‌جلوگیری از سوءمصرف استعمال و اوردوز اکثراً تا رفع و حل نشدن مشکل های اصلی دشوار و سخت تر است. در موارد اوردوز غیر عمدی بهترین راه کار دور نگه داشتن فرد از داروها است.

(در این مقاله میتوانید درباره “3 روش ترک اعتیاد در خانه” اطلاعات کاملی کسب نمایید).

افراد مبتلا به بعضی بیماری‌ های روانی نیاز به درمان ‌های دارویی و همچنین پشتیبانی اعضای خانواده و دوستان خود دارند. افرادی که درگیر سوءمصرف یا اوردوز مواد مخدر هستند، برای پاکسازی و در امان ماندن به همین پشتیبانی‌ ها نیاز دارند. پیشگیری از موارد اوردوز و مسمومیت‌ های حاد و وخیم در کودکان و خردسالان نیز وظیفه مهمی برای والدین ها، پرستار های بچه، پدربزرگ و مادربزرگ‌ ها و بقیه افرادی است که از خردسالان و‌ کودکان مراقبت می‌کنند. تا جای ممکن تلاش کنید داروها را در مکان ایمنی و امن دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.

اعتماد خاطر ایجاد کنید که افراد مسن صورت مصرف داروهای خود را دانسته و به ‌درستی فرق بین‌ داروها را می‌ دانند. گذاشتن برچسب‌ های زمان استفاده بر روی قرص ‌ها و بقیه ی داروها می ‌تواند برای فردهای پیر یا سالمند مفید و کمک کننده باشد. استفاده از جعبه های یادآور زمان برای مصرف دارو می‌ تواند بسیار موثر باشد.

اوردوز
اوردوز

کمپ ترک اعتیاد

دوستان عزیز برای ثبت نام در کمپ ترک اعتیاد و رهایی از مواد مخدر و پیدا کردی پاکی کامل روحی و جسمی ، میتوانید به یکی از روش های زیر که در ادامه به شما عزیزان میگوییم مراجعه نمایید و یک راه بزرگ برای پیدا کردن سلامت کامل خود و ادامه زندگی پاک خود بردارید .

کمپ ترک اعتیاد تهران

برای مشاوره درباره اوردوز و انواع مواد میتوانید با مشاورین کمپ ترک اعتیاد احیاء تازه به صورت رایگان استفاده نمایید . همچنین برای ثبت نام در کمپ ترک اعتیاد تهران ، از یکی از راه های زیر استفاده نماید.

 

5/5 - (3 امتیاز)
مقاله قبلی
تاثیر ورزش در ترک اعتیاد
مقاله بعدی
راه های جلوگیری از مصرف مواد مخدر
درباره کمپ ترک اعتیاد اختیاری و اجباری بیشتر بدانید
Tags: اوردوز, اوردوز چیست

پست های مرتبط :

نتیجه‌ای پیدا نشد.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • کمپ اعتیاد تهران شما به راحتی اوردوز برادرمو تشخیص داد و جلوی اونو گرفت خداروشکر

    پاسخ
  • آواتار 三五笑话
    三五笑话
    1401-10-25 17:12

    خیلی کامل بودید ، من زنگ زدم به اقای رنجبر درباره اوردوز چیز های جدید و تازه ای یاد گرفتم لطفا اونام بنویسید مردم استفاده ککنند

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.